Waarom inschrijven?

Meld je foodtruck aan bij ToetToetFoodToetToetFood is een platform voor onafhankelijke foodtruck eigenaren. We brengen vraag en aanbod bij elkaar en creëren door onze persoonlijke manier van werken meerwaarde voor foodtruckers én opdrachtgevers.

Dagelijks is het team van ToetToetFood bezig met het optimaliseren van de website, de profielen, het coördineren van evenementen en het verwerken van aanvragen. Vijf mensen zijn op dagelijkse basis bezig om het klimaat voor foodtrucks te verbeteren!

Er zijn meerdere foodtruck platformen in Nederland en we onderscheiden ons door ons te richten op bedrijfsfeesten en bruiloften: evenementen waar op voorhand afspraken zijn gemaakt over de kosten van het inhuren van een foodtruck. We zijn onderscheidend door de goede service die we te bieden hebben, het communiceren met één werknemer van ToetToetFood en de professionele, maar fijne samenwerking. Tevens zijn we goed telefonisch bereikbaar en hanteren we naar opdrachtgevers een minimale factuurwaarde van €1.000,- (geldt niet voor koffie). Evenementen waar de foodtrucks op eigen rekening en risico hun waar mogen verkopen, doen we niet. Er is altijd een minimale afname afgesproken en onze werkzaamheden worden vergoed door de partij die foodtrucks zoekt.

Wil je als organisatie werken met afdrachten en/of stagelden? Geen probleem en logisch! Maar uiteindelijk is dat iets tussen de organisatie en de foodtrucks. Wij zijn daarin geen partij en we geven dan geen gegevens vrij van de foodtrucks. Voor meer informatie bekijk 'Vrije verkoop'.

Heb je een foodtruck en wil je je inschrijven?

Leuk! Hopelijk kunnen we elkaar helpen! Zoals hierboven beschreven zijn we specialist in bedrijfsfeesten. Niet alle foodtruckers die op festivals staan zijn ook goede cateraars voor bedrijfsfeesten. Sommigen zijn nu eenmaal ingericht voor grote festivals en niet voor kleine 1-daagse cateringopdrachten. Onze voorkeur gaat niet uit naar partners die in de rustige periode op zoek zijn naar wat bedrijfsfeestjes. Ook bedrijfsfeesten worden vooral gehouden in de drukke maanden, als mei, juni, september en december, en vragen een serieuze aanpak. Als dat je enige reden om in te schrijven is om meer opdrachten te doen in het laagseizoen, dan zullen we waarschijnlijk weinig samenwerken. Wij bieden onze klanten graag gemotiveerde, enthousiaste en hardwerkende foodtrucks die kwaliteit leveren en helpen bij het laten slagen van het event.

Welke foodtrucks ‘doen’ het goed?

Dat is best makkelijk: specialisten! Duidelijkheid is van belang: foodtrucks met een duidelijk profiel laten zien wat men van hen kan verwachten. ToetToetFood is de Booking.com van de foodtrucks. Foodtrucks die zich niet specialiseren hebben het op ons platform lastig, door het grote aanbod kan jouw specialisatie ervoor zorgen dat men jou kiest!

Bezoekers zijn namelijk te lang aan het zoeken en kunnen zich niet voorstellen dat een foodtruck uit een ruimte van 3 x 4 meter 25 soorten gerechten kan serveren die ook nog eens lekker zijn. Selecteer daarom 3 gerechten (liefst uit dezelfde keuken of categorie) en hang daar je profiel aan. Dit zorgt ervoor dat men weet dat er kwaliteit verwacht mag worden, dat men weet in welke richting zij mogen denken qua keuken/snack of diner, etc. Ook onze foodbookers kiezen namelijk 9 van de 10 keer voor specialisten, dus kies jouw (drie) specialiteiten! 

Foodtruck naast je baan

Heb je altijd al een droom gehad om je eigen restaurant te beginnen? Dan kan een foodtruck een leuk start zijn. Besef wel dat het niet altijd vrijheid blijheid is. De markt is volwassen en je zal je een plekje moeten veroveren. Voor goede concepten is er altijd plaats, maar als het er nog niet is of weinig, dan zal dat ook wel een reden hebben. We krijgen bijvoorbeeld veel vragen over dranktrucks. Die zijn er niet of nauwelijks, omdat daar geen vraag naar is! We werken alleen met foodtruckers waarvan we zeker weten dat ze het vak aan kunnen. Dat ze werken met verse producten en zich houden aan de waren autoriteiten. Foodtruckers met extra papieren waaronder de juiste keuringsrapporten hebben voorrang. Wij willen kwaliteit kunnen leveren en dat begint bij jullie!

Meld je je foodtruck aan dan adviseren we altijd om ook een afspraak te maken met het team! Stuur een mailtje naar [email protected].

Wat kost het?

Niets! De basis is gratis; een plekje op onze website. Je kunt wel kiezen voor ons premium abonnement. Daarmee kun je meer foto’s online plaatsen en heb je net iets meer mogelijkheden, maar het is zeker niet verplicht. 

Kosten voor premium zijn €120,- exclusief btw per jaar. Lees hier de voordelen van een premium account.

Nu horen we je denken, maar wat halen jullie hier dan uit? Wij verdienen geld aan je door een percentage op je offerte te zetten. We stellen geen eisen aan kortingen etc., maar het helpt uiteraard wel als je niet duurder bent dan je concullega die wel een ‘platform korting' geeft. Foodtruckers die hun prijzen op hun site hebben staan kunnen ook minder interessant zijn. 

Wat zijn de voordelen?

  Extra verkoopkanaal: meer aanvragen door je persoonlijke pagina

   Snelle betaling: We zorgen voor een veilige en eenvoudige betaling en garanderen een betalingstermijn van 7 dagen na afloop van het event

    Onderscheidend en persoonlijk profiel: eenvoudig je profiel wijzigen en seizoensproducten toevoegen middels je eigen inlog

     Betere vindbaarheid: dankzij onze online marketing investeringen komen er veel mensen naar de website en ben je beter vindbaar

      Heldere voorwaarden: We hebben juridisch alles goed geregeld en je weet als foodtrucker waar je aan toe bent

       No cure no pay: Een profiel op ToetToetFood is gratis (excl eenmalig 50,- inschrijfgeld). We verdienen alleen geld als er een boeking is gemaakt. Indien gewenst is ook een Premium account mogelijk voor 9,50 per maand

        Focus op bedrijven: We krijgen opdrachten die individuele foodtruckers niet krijgen. We zijn gespecialiseerd in bedrijfsfeesten. Vaak huurt de klant meerdere foodtrucks. Ze kiezen voor één partij die de coördinatie van de foodtrucks op zich neemt 

         Je bepaalt je eigen prijs: Jij stuurt ons je offerte en wij sturen deze inclusief ons percentage door naar de klant, dus er gaat geen percentage af van jouw offerte. We gaan wel uit van een korting op je originele prijzen in ruil voor onze inspanningen

          Geef je sales uit handen: De volledige communicatie met de klant nemen we uit handen. Geen oneindige mailwisselingen en telefoongesprekken

           Samenwerkingen met diverse cateraars: ToetToetFood werkt exclusief samen met een aantal grote cateraars (www.rondreizendcircus.nl)

           Wat zijn de voorwaarden?

           Voordat jouw foodtruck zijn eigen plek krijgt op de website van ToetToetFood, wordt deze eerst gecontroleerd. Daarbij letten wij op de volgende voorwaarden:

           Een foodtruck moet minstens voldoen aan de volgende eisen:

           1. Heeft minimaal 2 wielen
           2. Eyecatcher (originaliteit van je concept)
           3. Werken met verse producten
           4. Ingeschreven staan bij de KVK
           5. Gerechten serveren op bio disposables
           6. Je foodtruck voldoet aan de voedselveilgheidseisen die opgesteld zijn door  NVWA.

           Dus, waar wacht je nog op? Schrijf hier jouw te gekke foodtruck in bij ToetToetFood! Vergeet niet een afspraak te maken met ToetToetFood. We nodigen je graag uit op ons kantoor in Rotterdam!