Tips huren van een foodtruck

Waar moet je aan denken als je een foodtruck wilt inhuren



Waar moet je aan denken als je een foodtruck wilt inhuren?
Lijkt het jou wat om een foodtruck in te huren? Wat leuk! ToetToetFood is gespecialiseerd in het organiseren van events in combinatie met foodtrucks en helpen je graag verder! Er zijn een aantal dingen waaraan je moet denken wanneer je denkt aan het inhuren van een foodtruck.

Stap 1. Voorwerk
Voorafgaand aan het event moet je jezelf een aantal vragen stellen:

-    Hoeveel gasten nodig je uit?
-    Wat zijn de wensen van jouw gasten?
-    Zijn het vooral mannen of vrouwen?
-    Heb je nagedacht over diverse culturen, achtergronden en dieetwensen van je gasten (halal, vegetarisch, veganistisch, etc.)?
-    Wat wil je bereiken met je event? Wat voor catering zoek je? Praktisch en snel een hapje serveren of is het van belang dat de gerechten helpen bij het overbrengen van een verhaal/boodschap?
-    Wat is de locatie van je event?
          - Is het binnen of buiten?
          - Is er voldoende stroom aanwezig?
          - Is de doorgang groot genoeg voor een foodtruck?
-    Wat is je budget? Geen idee wat je mag verwachten? Kijk hier naar een indicatie


Stap 2. Neem contact met ons op
Je hebt nagedacht over je event en een beeld geschetst over hoe het er ongeveer uit zou moeten zien. Nu is het tijd voor actie!

-    Laat je inspireren door onze foodtrucks;
-    Maak een overzicht van gerechten die je graag geserveerd zou willen hebben.
-    Vraag een offerte op via onze website. 
-    Wil je advies? We helpen je graag! Neem vooral contact met ons op! 

Stap 3. Wat heeft de foodtruck nodig?
Een foodtruck kan géén heerlijke gerechten serveren zonder een aantal noodzakelijke elementen:

-    Voldoende elektriciteit: minimaal twee schone groepen per foodtruck (wij kunnen een aggregaat voor je huren wanneer noodzakelijk);
-    Stromend water op loopafstand;
-    Een te gebruiken toilet;
-    Vergunning als de locatie van het event op een openbare plek is;
-    Container voor het afval;
-    Foodtrucks nemen borden en bestek (disposables) mee, daar hoef je dus niet voor te zorgen;
-    Tijd, hoe laat wil je het opgebouwd zien? Een foodtruck is 1,5 uur voor het event op locatie aanwezig, tenzij anders gewenst;
-    Zorg voor een contactpersoon die de foodtrucks ontvangt en hen hun plaats wijst.

Stap 4. Wat hebben mijn gasten nodig?

-    Heb je gedacht aan de drankjes
-    Is er een plan bij slecht weer?
-    Heb je voldoende meubilair  voor je gasten? 

Dit zijn vrijwel alle punten waaraan je moet denken om jouw event tot een succes te maken! Mocht je bij stap 3 en 4 nog problemen ondervinden, dan nemen wij die zorgen maar al te graag uit handen! Wij verzorgen, wanneer gewenst, graag de drankjes en het meubilair en de aankleding om jouw event helemaal af te maken! Ook zorgen wij voor de gehele coördinatie en regelen dan alles tot in detail. Denk hierbij aan de drankjes, maar ook een tent, het meubilair en zelfs het entertainment. Neem voor meer informatie contact met ons op, we denken graag met je mee!