Blog

Never enough words to describe our love for food(trucks)

Een festival als bedrijfsfeest! Alles is mogelijk

Iris

Het einde van de zomer is bijna daar. De laatste dagen dat je lekker buiten bent, een drankje doet, een dansje waagt en natuurlijk de lekkerste hapjes wil proeven. Dit alles kan ook op je eigen bedrijfsfeest! Vier de nieuwe start na de vakantie van jouw bedrijf door middel van een gezellig borrel of diner.

Read more

6 foodtrucks met ambachtelijk ijs!

Iris

Ben je opzoek naar een dessert voor jouw feest of evenement? Of wil je jouw medewerkers/collega’s trakteren op een zomerse dag? Waar wordt dan als eerste aan gedacht? Juist dat is IJS!

Read more

Aankleding van het bedrijfsfeest in festivalsfeer.

Iris

Help! Je baas vraagt je een bedrijfsfeest te organiseren voor je 150 collega’s. Een bedrijfsfeest organiseren hoeft niet heel moeilijk te zijn, maar je baas liet nog wel even weten dat de aankleding van het bedrijfsfeest wel indruk moet maken. Hartstikke leuk natuurlijk, maar waar moet je beginnen?!

Read more

Foodtrucks voor dé afsluiting van het schooljaar

Janneke

Veel schoolreisjes mogen helaas niet door gaan, maar niets doen is ook niet leuk. Met deze foodtrucks kan je toch uitpakken en de kinderen verwennen voor het harde werk van afgelopen jaar. De trucks kunnen lekker buiten staan en iedereen kan gemakkelijk langslopen.

Read more

Creatief tijdens corona: een leuk alternatief bedrijfsuitje

Janneke

Bedank je werknemers! Misschien werkt iedereen vanuit huis of mogen jij en je werknemers wel naar werk, maar alles op anderhalve meter en opgepast voor het contact met collega’s. Op 5 maart is het employee appreciation day. Dit is een Amerikaans initiatief wat is overgewaaid naar ons land en is dé dag om iets terug te doen voor alle werknemers echt een bedankje voor het harde werk. Ook bij ToetToetFood zien we het steed vaker; bedrijven die hun werknemers even in het zonnetje zetten. Hoe kan je ze nou beter bedanken dan met eten?! Liefde gaat immers door de maag. Maar op welke manier kan je ze bedanken?

Read more

Creatief tijdens corona: nog meer creatieve foodtrucks!

Lisa & Liv

We hebben ondertussen al meer dan een half jaar te maken met verschillende corona maatregelen. Dit maakt het werken voor foodtruck eigenaren knap lastig en vraagt daarom om creatieve oplossingen. We zien dat veel foodtruck eigenaren ondertussen een nieuw initiatief zijn gestart. Op deze manier wordt hun passie voor lekker eten toch nog met de wereld gedeeld. Wij hebben een aantal leuke initiatieven op een rijtje gezet. Deze week overige creatieve initiatieven van verschillende foodtrucks!

Read more

Winter BBQ, ja het kan!

Mieke

Wat is er leuker dan een winterfeest organiseren voor je collega's? Waarschijnlijk denk je dat het met het weer in Nederland en België niet mogelijk is om een winter BBQ te organiseren maar dat heb je mis. Met een tent, vuurkorven en heaters, maak je van je eigen parkeerterrein een festivallocatie.

Read more

Creatief tijdens corona: foodtrucks op bijzondere plekken!

Lisa & Liv

We hebben ondertussen al meer dan een half jaar te maken met verschillende corona maatregelen. Dit maakt het werken voor foodtruck eigenaren knap lastig en vraagt daarom om creatieve oplossingen. We zien dat veel foodtruck eigenaren ondertussen een nieuw initiatief zijn gestart. Op deze manier wordt hun passie voor lekker eten toch nog met de wereld gedeeld. Wij hebben een aantal leuke initiatieven op een rijtje gezet. Deze week foodtrucks die op een bijzondere locatie staan.

Read more

Creatief tijdens corona: boxen samengesteld door foodtrucks!

Lisa & Liv

We hebben ondertussen al meer dan een half jaar te maken met verschillende corona maatregelen. Dit maakt het werken voor foodtruck eigenaren knap lastig en vraagt daarom om creatieve oplossingen. We zien dat veel foodtruck eigenaren ondertussen een nieuw initiatief zijn gestart. Op deze manier wordt hun passie voor lekker eten toch nog met de wereld gedeeld. Wij hebben een aantal leuke initiatieven op een rijtje gezet. Deze week verschillende boxen samengesteld door foodtrucks. Zowel voor bedrijven als voor particulieren zijn er talloze mogelijkheden!

Read more

Creatief tijdens corona: foodtrucks gaan bezorgen!

Lisa & Liv

We hebben ondertussen al meer dan een half jaar te maken met verschillende corona maatregelen. Dit maakt het werken voor foodtruck eigenaren knap lastig en vraagt daarom om creatieve oplossingen. We zien dat veel foodtruck eigenaren ondertussen een nieuw initiatief zijn gestart. Op deze manier wordt hun passie voor lekker eten toch nog met de wereld gedeeld. Wij hebben een aantal leuke initiatieven op een rijtje gezet. Deze week foodtrucks die hun gerechten thuisbezorgen in het land.

Read more

Top 5 midnight snacks voor op je bruiloft!

Mariska

Op de meeste bruiloften wordt rond 23:00 uur een lekker vullende midnight snack geserveerd aan de gasten. Na een lange dag lusten de mensen vaak nog wel een goede snack om de laatste uurtjes door te kunnen dansen. Daarom hebben wij voor jullie hieronder de top 5 midnight snacks op een rijtje gezet!

Read more

Foodtalk met Bon Frites!

Iris

In de blog ‘Foodtalk’ worden foodtruckeigenaren geïnterviewd aan de hand van een paar vragen. Door middel van deze vragen wordt het verhaal achter de eigenaar, de truck, het lekkerste gerecht, de leukste ervaring en de toekomstplannen achterhaald. Deze keer in de Foodtalk: Ed van de foodtruck ‘Bon Frites’

Read more

Hippe foodtrucks op jouw eigen bedrijfsfeest.

Mieke

Bijna iedereen in Nederland en België heeft er tegenwoordig wel van gehoord: Foodtrucks. Deze hippe omgebouwde wagens serveren de lekkerste gerechten en zorgen voor een gezellige sfeer. Op verschillende plekken in het land zijn er de afgelopen jaren evenementen geweest met foodtrucks. Juist door deze foodtruck festivals is de populariteit van dit soort evenementen gigantisch gestegen. Maar wist je dat foodtrucks ook gewoon te boeken zijn voor bijvoorbeeld bedrijfsfeesten? Het is nog nooit zo makkelijk geweest om deze ambiance op jouw eigen bedrijfsfeest te krijgen.

Read more

Social media tips voor foodtrucks.

Esmay

Social media is vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze samenleving. Juist daarom is het zo belangrijk om als bedrijf zijnde ook actief te zijn op social media. Het gebruik van social media kan ook lastig zijn: welke kanalen ga je gebruiken en wat ga je hierop posten? In deze blog delen wij onze tips, om het maximale uit jouw social mediakanalen te halen!

Read more

Viva La Mexico - De vijf leukste Mexicaanse foodtrucks!

Esmay

Wie houdt er niet van? Een goed gevulde taco of een heerlijke portie nachos. Ben je op zoek naar een foodtruck voor jouw feest/evenement met een Mexicaans thema of ben je gewoon fan van Mexicaans eten? Ook daarvoor kan je bij ToetToetFood terecht! Hieronder 5 trucks die Mexicaans eten serveren op een rijtje.

Read more

Meet the Owner - Tent4Rent

Ankie

In onze nieuwe rubriek ‘Meet The Owner’ worden vaste leveranciers geïnterviewd aan de hand van een paar korte vragen om het verhaal achter de eigenaar, het bedrijf, de trends, de leukste herinnering en de toekomstplannen te achterhalen. Dit keer in de ‘Meet The Owner’: Jelmer Janse, eigenaar van Tent4Rent.

Read more

Festibar: drankcatering op je event!

Mieke

ToetToetFood helpt je graag met het organiseren van jouw (food)festival op eigen locatie! Een goede sfeer, lekker eten en heerlijke drankjes kunnen de ingrediënten zijn voor een onvergetelijk bedrijfsfeest. Bij dit onvergetelijke feest horen natuurlijk ook lekkere drankjes en geserveerd vanuit een echte festival bar. Genieten van mooie wijnen, lekkere speciaal biertjes of verse limonades? Dat kan, met Festibar! Samen met de festival bar regelt ToetToetFood de aankleding, meubilair en dus de catering voor jouw bedrijfsfeest.

Read more

5 heerlijke pizza trucks!

Mieke

Je kent ze wel, die heerlijke Italiaanse, platte, ronde vrienden: pizza! Een snack op een feestje, een heerlijk avondmaal, ideaal katervoer of juist dé snack om het feestje mee te eindigen, maar des al niet te min: vrijwel geliefd door iedereen. Wil jij deze plak deeg met kaas, champignons, peperoni, nog meer kaas, kipfilet, vis of juist met Nutella? Niets is te gek en het smaakt allemaal verrukkelijk, smullen is het!Deze geliefde snack/maaltijd is dan ook het perfecte (aanvullende) gerecht op jouw evenement! Genoeg opties qua toppings en zo voor iedereen wat naar wens! ToetToetFood beschikt over zoveel lekkere pizza trucks dat de lijst wel erg lang zou worden, daarom beginnen we met deel 1 pizza trucks van Nederland.

Read more

Opvallen met jouw foodtruck!

Iris

Wil jij tussen al de foodtrucks eruit springen? Dan zijn hier een paar tips om jouw foodtruck extra op te vallen. Als foodtruck eigenaar wil je natuurlijk dat alle gasten naar jouw truck komen. Wees dus creatief en avontuurlijk om je aankleding zo aantrekkelijk mogelijk te maken. De uitstraling van je foodtruck is namelijk het visitekaartje en is van uiterst belang!

Read more

Foodtalk met Abbie’s IJsbus!

Iris

In de rubriek ‘Food Talk’ worden foodtruckeigenaren geïnterviewd aan de hand van een paar korte vragen om het verhaal achter de eigenaar, de truck, het lekkerste gerecht, de leukste herinnering en de toekomstplannen te achterhalen. Dit keer in de Food Talk: Abbie van de foodtruck ‘Abbie’s IJsbus’.

Read more

5 gezonde en duurzame trucks voor op jouw feest!

Mieke

Steeds meer bedrijven vinden het belangrijk om het milieu een beetje te helpen door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. En dat vinden wij bij ToetToetFood fijn! Wij zijn namelijk groot voorstander van duurzame foodtrucks, en zetten graag samen met hen ons beste beentje voor om de wereld nog mooier te maken. Dus staat er bij jou een milieubewust feestje op de planning met de nadruk op gezonde gerechten en duurzaamheid? Laat dan deze foodtrucks het eten verzorgen!

Read more

Corona en foodtrucks: The survival kit!

Arjan

Het coronavirus houdt Nederland nu al een aantal weken in haar greep en dat zal de komende weken niet veel gaan veranderen. Veel foodtrucks zijn bezig met het opzetten van nieuwe verdienmodellen voor de korte en lange termijn. Hopelijk mogen we 1 juni weer naar buiten, maar onze verwachting is dat het pas rond september weer druk gaat worden met festivals en feestjes.

Read more

De foodtrends van 2020 op een rijtje!

Fleur

Een heerlijke Afrikaanse bobotie van linzen en een vegan kaasplankje als nagerecht. Met een alcoholvrije mojito erbij. Klinkt goed toch? Dit gaan we eten en drinken bij onze Nederlandse foodtrucks in 2020!

Read more

Upgrade jouw lunch @ the office

Mieke

Ken je dat gevoel… lunchtijd. We hobbelen weer met z’n allen richting de kantine en lopend langs het buffet dat eigenlijk verdomd veel lijkt op de dag ervoor, en daarvoor en daarvoor, met wellicht wat variatie in de warme hap of een upgrade in het beleg, denk je 'kan dat nu echt niet anders?'.

Read more

Foto tips voor trucks: 5 tips om jouw gerecht heerlijk op de foto te krijgen!

Mieke

Naast het fotograferen van je foodtruck en deze met zijn beste beentje (wiel) voor vast te leggen, is het net zo belangrijk om je product vast te leggen. Een truck zonder food is namelijk nog geen foodtruck! De foto's van je product geven een eerste indruk aan de klant van wat ze van jouw truck kunnen verwachten, en een eerste indruk kun je maar één keer maken. Gebruik daarom deze tips en tricks om je product van zijn beste kant op de gevoelige plaat te leggen en je profiel op ToetToetFood.nl naar een hoger level te tillen. Onderstaande tips zijn niet alleen toepasbaar als je een spiegelreflex camera gebruikt, ze werken net zo goed bij een camera van een mobiele telefoon.

Read more

Jouw bedrijfslocatie als feestlocatie!

Mieke

Een bedrijfsfeest is natuurlijk al erg leuk, maar een feest op jouw bedrijfslocatie is ook nog eens heel erg handig! Tover de parkeerplaats om tot een festivalterrein en leg je personeel eens in de watten deze zomer! Wat is er leuker dan op een heerlijke vrijdagmiddag, met het zonnetje op je bol, een heerlijk hapje en drankje te nuttigen met de gezelligheid van je collega’s?

Read more

Foodtrucks, ook voor de veganisten onder ons!

Mieke

Veganistische gerechten worden steeds vaker gewenst door klanten, men is bezig met de aarde en naast vegetarisch eten, eet men nu ook steeds vaker geheel plantaardig. Ook op bedrijfsfeesten komen deze wensen steeds vaker voor en dat is natuurlijk geen probleem. ToetToetFood regelt maar al te goed heerlijke foodtrucks voor jou die zich aanpassen aan jouw dieetwensen. Is een foodtruck niet van zichzelf geheel plantaardig, dan zijn er vaak mogelijkheden om een geheel plantaardig gerecht te serveren. Vraag vooral naar de mogelijkheden, maar om je op weg te helpen beginnen we met drie veganistische foodtrucks.

Read more

5 leukste trucks voor de echte zoetekauwen!

Nina

Je hebt ze er altijd tussen zitten, mensen die heel de dag door alleen maar zoete dingen willen eten. Zoals taart, chocolade, poffertjes, slagroom, cake, pannenkoeken, cup cakes, cookies en ga zo maar door... heb je wel eens gedacht aan heerlijke crêpes of een volle snoepkraam bij jou op de stoep? Als je denkt dat dat niet kan, dan heb je het mis! Wij kunnen dit allemaal regelen om jouw feest/evenement onvergetelijk te maken!

Read more

Ti Ta Tosti Trucks

Mieke

Een tosti, wie lust het nu niet?! Je kunt ze beleggen met zoveel lekkers, hartig of zoet, vegetarisch of met vlees. Er is niet veel nodig om een lekkere tosti te bereiden en het is een ideale snack of een heerlijke lunch! Perfect om jouw werknemers eens te verwennen. Hieronder de vier lekkere tosti trucks op een rijtje!

Read more

Een duurzame foodtruck: 5 tips!

Anna

De foodtruck is de basis voor elke foodtruck eigenaar. Hier kan je al verbeteringen maken. Denk bijvoorbeeld aan duurzaam koken, bijvoorbeeld elektrisch in plaats van gas. Daarnaast is het goed om op het energieverbruik te letten wanneer je nieuwe apparaten aanschaft. Kleine veranderingen helpen ook, zoals bijvoorbeeld de stekker uit het stopcontact halen als je de apparaten niet gebruikt. Als je er helemaal voor wilt gaan, kan je kiezen voor zonnepanelen op je truck of misschien zelfs een volledige elektrische truck.

Read more

Foodtalk met Satéboss!

Mieke

Dit keer Joshua van Satéboss aan het woord. Joshua is de zoon van het hart van de foodtruck: Paul. Paul is de oprichter van Satéboss, maar de truck is gegroeid tot een echt familie/gezinsbedrijf. Vader Paul heeft een Indonesische achtergrond en via deze weg is het er eigenlijk met de paplepel ingegoten. Paul heeft samen met zijn oudere broer van zijn vader leren barbecueën. Het echte barbecueën; op een roestige barbecue met echte kolen, houtskool, leerden zij bakken. Paul komt uit een gezin met in totaal zes kinderen en ieder heeft zijn eigen ding met eten. Paul voornamelijk met saté. Op iedere verjaardag van vrienden en kennissen zeiden steeds meer mensen: ‘Goh, waarom begin je niet iets voor jezelf?’.

Read more

De lekkerste (bak)fietsen op een rijtje!

Mieke

Wist je dat er niet alleen heerlijke foodtrucks te vinden zijn op ToetToetFood.nl? Er zijn namelijk ook leuke, smakelijke fietsen te vinden waarin zij allemaal lekkers voor jou klaar maken. Ideaal voor evenementen op kleinere locaties, de fiets kan vrijwel overal staan!

Read more

Dit wist je misschien nog niet...

Mieke

ToetToetFood kent veel kwaliteiten en eigenlijk is niets te gek. Wil je trucks in een thema, wil je de drank en aankleding ook uit handen geven of wil je liever alleen een toetje regelen? ToetToetFood is flexibel en past zich aan aan jouw wensen. Daarom een lijstje met dingen die je misschien nog niet wist...

Read more

Smakelijke namen [part 2]

Mieke

De lekkere hapjes en drankjes die uit de mooiste en tofste rollende keukens worden geserveerd zijn voortreffelijk, maar de naam maakt het af! De creativiteit van foodtruckeigenaren is daarin opmerkelijk en daarom super leuk om de leukste en gekste smakelijke namen op een rijtje te zetten! Dit keer 8 smakelijke trucks uit België.

Read more

Food Talk met ¿¡Of je Spaanse worst lust?!

Mieke

In de rubriek ‘Food Talk’ worden foodtruckeigenaren geïnterviewd aan de hand van een paar korte vragen om het verhaal achter de eigenaar, de truck, het lekkerste gerecht en de toekomstplannen te achterhalen. Dit keer in de Food Talk: Michiel van de food truck ‘¿¡Of je Spaanse Worst lust!?’.

Read more

6 x Vega trucks

Mieke

Voor veel mensen is een stukje vlees of vis niet te missen in een maaltijd, maar ook steeds meer mensen laten dat stukje vlees of vis vaker liggen. Vegetarisch eten wordt steeds belangrijker in de wereld van catering en er is ook steeds meer mogelijk. Niet alleen bestaan er vegetarische of zelfs veganistische foodtrucks, ook gewone foodtrucks zijn bereid zich aan te passen aan de vegetarische wensen van het publiek. Vragen is vrij en we hebben goede ervaringen met het aanpassen van de gerechten aan de dieetwensen van de gasten. Er bestaan opties voor Halal of vega hotdogs, vega burgers, vega saté en noem maar op! Er is vrijwel altijd iets voor iedereen mogelijk. Daarom zes vegetarische trucks uit Nederland op een rijtje!

Read more

Wat schenk jij op jouw feest?

Mieke

Foodtrucks geboekt? Check! Meubilair geregeld? Check! Muziekvoorkeur aan de DJ doorgegeven? Check! Top, je bent er bijna! Zo goed als alles is geregeld voor het evenement dat je moet organiseren. Maar je vergeet iets belangrijks: Op feestjes moet er geproost worden. En dat brengt je bij de volgende vraag: Welke drank gaan we schenken op het event? Naast alle te gekke foodtrucks die wij op diverse evenementen plaatsen, verzorgt ToetToetFood naar wens ook de drankcatering voor je event! Daarbij is het belangrijk dat je antwoord kan geven op de volgende vragen:

Read more

Een foodtruck starten

Mieke

Een foodtruck, helemaal van jou, dat klinkt toch geweldig? Wie wil er nu niet een toffe oude caravan of een traditioneel Volkswagen busje ombouwen tot een keuken? Dan kun je aan de slag met jouw favoriete gerechten en recepten om deze vervolgens te verkopen op de leukste evenementen en festivals. Ja, dit klinkt als een droom voor velen, denken wij.

Read more

10 Trucks mét burgers

Mieke

Wat is er lekkerder dan een goed gevuld broodje hamburger tijdens het doen van een drankje met gezelligheid? Een krokant broodje, sausje naar keuze, wat sla, tomaat en komkommer en dan de sappige burger met misschien wel een plakje gesmolten kaas en nog meer lekkers? Dat klinkt als een erg overheerlijke hap, niet? Onze foodtrucks zijn bereid die heerlijkheid te serveren op jouw evenement. Ben je een liefhebber van vlees of kies je liever een vega burger? Genoeg opties bij de tien heerlijkste food trucks uit Nederland met burgers.

Read more

7 Trucks mét vermaak

Mieke

Verschillende foodtrucks op jouw evenement is natuurlijk heerlijk voor de lekkerste gerechten, maar ook voor vermaak kun je terecht bij ToetToetFood. De keukens op wielen zijn namelijk de perfecte aankleding en catering op jouw feest, maar er zijn ook verschillende mobiele huisjes waar men zich heerlijk in kan vermaken. Een photobooth in een busje, een rijdende schiettent, rijdende kunst en meer. Voor ieder evenement wel iets!

Read more

Een BBQ op locatie, een echte beleving via ToetToetFood

Mieke

Het is bijna zover, de zomervakantie staat voor je het weet weer voor de deur en dit is de ideale tijd om de zomer met collega’s in te luiden. Dit kan natuurlijk met een borrel in de kantine of in een stamkroeg in de stad, maar er kan ook een hete barbecue geregeld worden op het eigen bedrijventerrein of parkeerterrein. ToetToetFood helpt jou graag verder met de zomerbarbecue op locatie.

Read more

Food Talk met Piepers & Rund

Mieke

In de nieuwe rubriek ‘Food Talk’ worden foodtruckeigenaren geïnterviewd aan de hand van een paar korte vragen om het verhaal achter de eigenaar, de truck, het lekkerste gerecht en de toekomstplannen te achterhalen. In deze Food Talk: Piepers & Rund!

Read more

Smakelijke namen [part 1]

Mieke

Dat foodtrucks overheerlijk eten serveren, daar mogen we vanuit gaan. En dat deze gerechten er ook nog een uitzien om op te eten, ook dat mogen we geloven. Maar hoe creatief sommige foodtruckeigenaars zijn geweest met het kiezen van hun naam, dat is echt geweldig! Daarom de 12 leukste en gekste foodtrucknamen op een rijtje!

Read more

11 Trucks mét pannenkoeken

Mieke

Je kent ze wel, die platte vrienden, ideaal voor kinderfeestjes of gewoon erg lekker als snack of toetje: De pannenkoek. Ook deze lekkernijen zijn te vinden in een rijdende keuken en ideaal voor jouw feestje. Tegenwoordig is de pannenkoek niet meer enkel met stroop en poedersuiker, maar worden er echte maaltijden van gemaakt waar iedereen fan van is! Kies je voor een pannenkoek als toetje, als snack of een pannenkoek met tomaat, pesto en basilicum als diner? Alles kan, bakken maar! De lekkerste trucks uit België en Nederland op een rijtje!

Read more

Een food festival op eigen terrein: Dé vrijdagmiddagborrel van 2019!

Mieke

De meeste bedrijven kennen een vrijdagmiddagborrel als het even snel een biertje uit de koelkast pakken om vervolgens een nootje te stelen uit het bakje op de tafel naast je.

Read more

Go follow us!