Prijs van een foodtruck

Wat kost een foodtruck?Het huren van een foodtruck is erg leuk, het is namelijk een eyecatcher en brengt daarnaast heerlijke gerechten en heel veel sfeer naar jouw evenement. Aan deze mobiele keuken met alle bijkomstigheden zitten natuurlijk wel kosten verbonden. Want, wat kost het huren van een foodtruck nu eigenlijk? Om te beginnen heeft het soort truck en het soort event invloed op de kosten van het totaalplaatje. Ook werken we in deze markt met een hoog- en laagseizoen. Het organiseren van een event met foodtrucks kost tijd en geld. Om een grens aan te kunnen geven naar de klanten toe is er een minimaal bedrag afgesproken. Op deze manier blijven de opdrachten rendabel en aantrekkelijk om te organiseren.

Onderstaande tekst gaat over de kosten van een foodtruck als de aanvrager de gerechten voor zijn of haar gasten afrekent. Zoek je een foodtruck waarbij de gasten zelf afrekenen, dan kunnen we helaas niet verder helpen en verwijzen we naar de vrije verkoop pagina.

Uiteraard kun je ook meteen vrijblijvend een offerte aanvragen

In het laagseizoen van een foodtruck (oktober t/m april met uitzondering van 10 december tm 23 december) moet je rekening houden met een minimaal bedrag van €1000,- en/of een minimum van 50 personen. Dit bedrag is exclusief btw, maar inclusief gerechten en personeel. In het hoogseizoen mag je rekening houden met een minimaal bedrag van €1250,- en/of een minimum van 100 personen. We hebben onderstaand een handig rekenmodel gezet waarmee je eenvoudig de "prijs" kunt bepalen. 

Ben je van plan een klein event te organiseren en komen er minder dan 50 personen? Ook dan helpt ToetToetFood je graag verder! Echter, de mogelijkheden zijn wel beperkt en het minimale bedrag wordt niet verlaagd. 

Wanneer je opzoek bent naar een foodtruck voor enkel koffie (inclusief barista) en/of ijs, is het minimale bedrag lager. Dit bedrag komt dan uit op €675,- exclusief btw.

Het huren van een foodtruck komt met de volgende kosten:

●   Prijs van het gerecht: dit ligt aan wat voor gerecht jij graag zou willen serveren op jouw event en kan verschillen van €3,- tot €50,-
●   Prijs huur foodtruck
●   Arbeidsloon
●   Kilometervergoeding

Jouw bedrijfsfeest komt eraan en je zou graag drie foodtrucks willen voor 150 gasten. Het feest zal plaatsvinden in het hoogseizoen, met een servicetijd van drie uur en één uur op- en afbouw.

De kosten zouden dan kunnen zijn

●  125 x verse frieten = €495,- exclusief 9% btw
Huur foodtruck, personeel = €350,- à €550,- exclusief 21% btw
●  125 x gourmetburgers = €1.000,- exclusief 9% btw
Huur foodtruck, personeel = €350,- à €550,- exclusief 21% btw
●  125 x crepes = €595,- exclusief 9% btw
Huur foodtruck, personeel= €350,- à €550,- exclusief 21% btw

Op de pagina waar je vrijblijvend een offerte kan aanvragen zit een handige prijs tool waarbij je direct kan zien wat je ongeveer mag verwachten! Vul het aantal uur, hoeveel gasten en gerechten in en je ziet direct een indicatieprijs!


Zoals hierboven het kostenplaatje staat beschreven, benoemen we ook even alle mooie dingen die je mag verwachten van de foodtruck voor deze prijs. Het huren van een foodtruck betekent namelijk niet dat je alleen een mobiele keuken mag verwachten. Wanneer je een foodtruck of meerdere trucks laat komen op jouw evenement, mag je een gehele beleving verwachten. De foodtrucks serveren unieke en mooie creaties, fungeren als aankleding op jouw evenement en brengen sfeer op jouw locatie. Daarnaast zijn de gerechten van hoge kwaliteit, voedzaam en duurzaam. De foodtruckeigenaren zijn creatief en werken met passie aan hun eigen bedrijf: hun foodtruck. Ze zijn enthousiast, vrolijk, gepassioneerd en vooral hard aan het werk. Ze dragen hun steentje bij aan jouw evenement en zorgen ervoor dat jouw gasten genieten!

De foodtruckeigenaren zijn gepassioneerd en zijn echte ondernemers die hun geld verdienen met hun mobiele keuken. Ze nemen hun werk dus erg serieus. Vandaar dat je gerechten mag verwachten van hoge kwaliteit die met kwalitatieve producten, veel liefde en passie worden bereid. Naast heel veel lekkers, mag je ook een fijne samenwerking (op locatie) met hen verwachten.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Na alle informatie rondom een van de belangrijkste elementen van het evenement: het eten, mag je ook iets van ons verwachten natuurlijk! ToetToetFood heeft ondertussen heel wat ervaring opgedaan met jaarlijks 600+ (bedrijfs)evenementen en zo weten wij hoe we van ieder event een feestje kunnen maken. Wanneer je bij ons boekt, mag je dit van ons verwachten:

● Just in Case support:
Foodtrucks zijn mobiel en rijden van locatie naar locatie. er kan altijd iets gebeuren. ToetToetFood heeft het netwerk mocht er onverhoopt iets gebeuren dan hebben we in veel gevallen een back-up plan

● Onafhankelijk:
We zijn echt onafhankelijk en kennen de trucks. ToetToetFood zorgt voor de beste ervaring en prijs-kwaliteit verhouding. Expert in portionering van gerechten en diëten.

● We zijn professionals:
Per jaar organiseren we honderden kleine en grote events waarbij foodtrucks altijd een rol spelen, we weten dus waarover we praten want dit is ons dagelijks werk!

● One stop shop:
Iedere klant krijgt een vast contactpersoon, je ontvangt één overzichtelijke offerte voor de verschillende diensten ook wanneer je meerdere foodtrucks afneemt. We helpen je ook met aankleding, meubilair en tenten.

Met onze jarenlange ervaring, hebben we al met heel wat bedrijven samen mogen werken. Ben je benieuwd hoe deze samenwerkingen zijn verlopen? Neem dan hier eens een kijkje, deze bedrijven hebben wij geholpen met het organiseren van een bedrijfs-(food)festival.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Nu jouw verwachtingen rondom de foodtrucks en de samenwerking met ons duidelijk zijn, hebben wij nog een aantal kleine verwachtingen van jou. Een foodtruck op jouw feest locatie is erg leuk, maar een foodtruck heeft ook een aantal dingen nodig om die gerechten te kunnen bereiden en serveren:

  • ●  Voldoende stroomvoorzieningen. Minimaal één schone groep per truck;
  • ●  Stromend water op loopafstand;
  • ●  Parkeergelegenheid;
  • ●  Een te gebruiken toilet(gebouw);
  • ●  Vergunning als de locatie van het event op een openbare plek is;
  • ●  Container voor het afval.

Wil je je eigen kookkunsten laten zien en deze gerechten serveren uit een leuke foodtruck? Dat kan! Veel van de foodtrucks zijn niet leeg in te huren, maar er zijn diverse gespecialiseerde bedrijven die lege foodtrucks aanbieden. Deze lege foodtrucks zijn dus exclusief chef en gerechten. Vaak ben je zelf verantwoordelijk om apparatuur in te huren om de gerechten te kunnen bereiden. Wanneer dit aantrekkelijk klinkt, moet je rekening houden met een dagprijs van €375,- tot en met €550,- per dag. Reken daar €50,- tot €150,- bij aan schoonmaakkosten en €1,- per gereden km (bedragen zijn exclusief btw). Deze lege trucks kunnen meestal gebrand worden met magneet stickers of een banner op het dak. Vind je deze prijzen te hoog? Er zijn misschien ook leuke trucks te vinden op Marktplaats, daar worden caravans of andersoortige aanhangers aangeboden door bedrijven voor lage prijzen. Kijk hier voor meer informatie over het huren van een lege foodtruck

Als je bereidt bent om een (h)eerlijke prijs te betalen voor een goed gerecht, een unieke beleving, een geweldige sfeer, enthousiast personeel en gave aankleding voor jouw (bedrijfs-)event...neem dan vooral  contact met ons op! We denken naast de lekkere hapjes ook graag met je mee over de drankcatering,  de aankledinghet meubilair, een stretchtent, noem maar op!