Viva la Mexico

Offerte aanvragen

Maak kennis met de eigenaar

Ramses Draak

Viva La Mexico

Ramses Draak is chef-kok én eigenaar van Viva la Mexico. Zijn liefde voor de Mexicaanse keuken gaat ver. Ramses Draak komt dan wel niet uit Mexico, zijn culinaire opleidingen geven zijn carrière voldoende glans om op hoog niveau de keuken tot in de puntjes te beheersen. 

Om de diepgewortelde invloeden van het huidige Mexico te ontdekken volgende hij niet alleen workshops in Mexico City, Yucatán en Quintana Roo maar ook bestudeerde hij de culinaire invloeden van Meso-Amerikaanse beschavingen die ten grondslag lagen aan de Maya’s midden en Zuid-Amerika. Hij trok meerdere keren door Mexico heen op zoek naar nieuwe recepturen en legde een aantal lange culinaire reizen af door Costa-Rica, Peru en Ecuador. Hij ontdekte aardappelen uit de Andes, de beste cacao in Ecuador en fruitige chili pepers in Costa-Rica. 

Zijn specialiteiten? Quesadilla's en taco’s. Je proeft meerdere smaak-lagen terug en dát maakt zijn gerechten zo uniek. De Umami van de kaas, het fruitige van de huisgemaakte habanero pepers en de rokerige smaak van de bonen-crème. Culinair is dit echt het neusje van de zalm. 

 Met clientèle als het Openbaar Ministerie, het Europese parlement in Luxemburg en Sony voert hij de absolute boventoon op Mexicaanse cuisine. 

 Ramses Draak is meer dan 15 jaar ondernemer en heeft naast meerdere foodtrucks ook nog een delivery-restaurant, mobiele pagode keuken en 7 barren. Passie, toewijding en enthousiasme zijn zijn drijfveren. Carambaaah.

Bekijk ook