Never enough words to describe our love for food(trucks)

Een foodtruck starten

29-05-2019Mieke

Een foodtruck, helemaal van jou, dat klinkt toch geweldig? Wie wil er nu niet een toffe oude caravan of een traditioneel Volkswagen busje ombouwen tot een keuken? Dan kun je aan de slag met jouw favoriete gerechten en recepten om deze vervolgens te verkopen op de leukste evenementen en festivals. Ja, dit klinkt als een droom voor velen, denken wij.


In de eerste maand van het jaar merken wij bij ToetToetFood dat de vragen omtrent het starten van een foodtruck binnen vliegen. Vragen als ‘Hoeveel kost het om een foodtruck te bezitten?’ ‘Waar kan ik me inschrijven voor een evenement of foodtruck festival?’ en ‘Hoeveel omzet kan ik verwachten in een week te draaien?’, worden volop gesteld en dat is niet gek.


Hard werken

De foodtrucks als bedrijfstak worden gezien als een makkelijke en snelle manier om met je hobby of passie veel geld te verdienen. Als startende ondernemer is dit natuurlijk aantrekkelijk. Echter, dit is niet het goede beeld van het starten en bezitten van een foodtruck. Foodtruckers zijn echte ondernemers en werken ontzettend hard. De foodtruck markt wordt tegenwoordig overspoeld door nieuwe toetreders en ze vechten allemaal mee voor de leukste festivals en cateringklussen. Hoe onderscheid je jezelf als foodtruck?


Enorme markt

Als je als startende foodtruck eigenaar je niet bewust bent van de enorm grote markt en het grote aanbod in foodtrucks wordt het lastig om je te onderscheiden en dus op te vallen. Je moet deze bedrijfstak serieus nemen en als een echte ondernemer te werk gaan. Het gaat tegenwoordig niet alleen maar om de voortreffelijke smaak van jouw gerecht, maar ook om jouw concept, uiterlijk en aankleding. Je neemt het als foodtruckeigenaar op tegen andere creatieve en lekkere foodtrucks.


Ook is het van belang om je bewust te zijn dat door het grote aanbod in foodtrucks je niet direct op Champions League niveau mee zal spelen. Grote festivals, bijvoorbeeld, werken veelal samen met vaste partners, waardoor het lastig wordt om daartussen te komen. De start zal zich bevinden in de kleinere festivals en/of markten. En misschien wel leuke cateringklussen! Je kunt je altijd aanmelden op onze website!
Er zijn veel verkopers van foodtrucks die astronomische bedragen vragen voor een foodtruck. Laat je goed adviseren en word niet verliefd op het eerste de beste vintage busje, uiteindelijk is het je werk en moet je geld verdienen.

Wij wensen je veel succes met de start van je foodtruck! En voor vragen neem vooral contact met ons op, we helpen je graag!

Voor heel veel lekkere plaatjes kun je ons volgen op Facebook en Instagram

Het ga je Toet!


ToetToetFood