Never enough words to describe our love for food(trucks)

Wat schenk jij op jouw feest?

29-05-2019Mieke

Foodtrucks geboekt? Check! Meubilair geregeld? Check! Muziekvoorkeur aan de DJ doorgegeven? Check!


Top, je bent er bijna! Zo goed als alles is geregeld voor het evenement dat je moet organiseren. Maar je vergeet iets belangrijks: Op feestjes moet er geproost worden. En dat brengt je bij de volgende vraag: Welke drank gaan we schenken op het event? Naast alle te gekke foodtrucks die wij op diverse evenementen plaatsen, verzorgt ToetToetFood naar wens ook de drankcatering voor je event! Daarbij is het belangrijk dat je antwoord kan geven op de volgende vragen:


Wat voor soort drank is er, en wat gaan we serveren?

De standaard drank invulling uit onze bar, voor een feest bestaat uit bier, fris en wijn. Met deze drankjes is er voor ieder wat wils, alcoholisch en non-alcoholisch. Voor sommige evenementen ben je meer op zoek naar wat specialers. Je kan hierbij denken aan een keuze van verschillende (speciaal)biertjes of cocktails, met óf zonder alcohol. En wil je eens wat anders dan de standaard Cola en Fanta? Kies dan voor mooie waterkannen gevuld met zelfgemaakte limonade, bijvoorbeeld watermeloen, munt en bruisend water.


Er zijn zo veel biersoorten, welke is de beste?

De beste bestaat natuurlijk niet. Vraag eens bij een aantal van je aanstaande gasten welk biersoort zij het liefst drinken, maak aan de hand daarvan een keuze. Naast een ‘normaal’ biertje kun je ervoor kiezen een speciaalbier te schenken.ToetToetFood geeft de voorkeur aan een biersoort van de lokale brouwer. Dit geeft de drankcatering net wat meer specialiteit en extra beleving.


Kan ik beter een een biertap huren of een grote bak met ijs regelen voor flesjes bier?

Bij grote groepen zorgt een tap voor snelheid. Bij wat kleinere gezelschappen is het aan te raden om uit fles te schenken. De huur van een tap weegt dan niet meer op tegen de baten. Een tap zorgt ook vaak voor veel bier verlies, omdat de fusten per 20 of 50 liter gaan en het vaak lastig schatten is hoeveel men gaat drinken.


Drankcatering op afkoop of nacalculatie?

Het inschatten van het aantal consumpties per persoon is heel lastig. Enerzijds wil je dat iedereen genoeg kan nuttigen, anderzijds wil je de kosten onder controle houden. Onze tip hierin is dat wij als spelregel houden dat hoe groter de groep wordt of de tijdsduur des te interessanter wordt afkoop. Voor meer informatie neem een kijkje op de website!


Hoe gaan mijn gasten naar huis? Met de fiets, het openbaar vervoer of de auto?

Komt iedereen op eigen vervoer of wordt er een bus geregeld om iedereen thuis te brengen. Deze keuzes hebben veel impact op het verloop van je evenement en kunnen bepalend zijn naar de keuze of er wel of geen alcohol geschonken wordt. Een volledig alcoholvrij event is geen probleem. We hebben een ruim assortiment en meerdere leuke ideeën.


Zijn er kinderen aanwezig op het evenement?

Wordt het evenement puur alleen voor je collega`s of mag iedereen zijn gezin uitnodigen. Indien er kinderen aanwezig zijn dan zal het assortiment aan dranken daar op aangepast worden. Kinderen zijn veeleisend en vragen vaak veel aandacht. Denk hierbij niet alleen aan dranken voor de kids maar ook zeker voor eventueel vermaak in de vorm van een springkussen of een animator!


Schenk ik liever in glas of plastic?

Hoewel men steeds vaker anti plastic is in verband met de schade aan het milieu, brengt de huur van glaswerk wel extra kosten met zich mee. Het voordeel van glaswerk is daarnaast ook natuurlijk dat het vaak wat mooier staat en men vaak bijvoorbeeld niet graag bier drinkt uit plastic. Plastic zorgt er daarentegen wel voor dat het de snelheid van schenken bevorderd, lees minder personeel (kostenreductie).


Aan de hand van deze vragen kan je voor jezelf wat meer duidelijkheid creëren over de invulling van het festival. Graag helpen wij je natuurlijk met de rest en de organisatie van het feestje.


Voor heel veel lekkere plaatjes kun je ons volgen op Facebook en Instagram


Het ga je Toet!


ToetToetFood