Never enough words to describe our love for food(trucks)

FoodTalk met Vietnamama!

12-02-2024Roxy

In de rubriek ‘Food Talk’ worden foodtruckeigenaren geïnterviewd aan de hand van een paar korte vragen om het verhaal achter de eigenaar, de truck, het lekkerste gerecht, de leukste herinnering en de toekomstplannen te achterhalen. Dit keer in de Food Talk: Dung Tran en Rieneke Sterken van Vietnamama. 


In het hart van de Down Town Gourmet Market staat de iconische gele tuk tuk van Vietnamama met hun vrolijke bloemenhemden. Vietnamama bereidt het lekkerste Vietnamese streetfood met verse ingrediënten en bovenal veel liefde en kennis. Het duo achter dit concept bestaat uit Dung Tran (37) en Rieneke Sterken (34). Dung is de echte kok, geboren in Vietnam, en is zeer kritisch als het gaat om perfect eten, de smaak en uitstraling moeten perfect zijn. Rieneke is gepassioneerd over ondernemen en is de beste in het schetsen van het perfecte beeld en visie van Vietnamama voor de rest van de wereld.


Het idee voor Vietnamama ontstond in 2013 met 1 foodtruck en de visie om iedereen de echte Vietnamese keuken te laten proeven. Inmiddels zijn er vijf verkoopunits, drie tuk tuks en een camper. Vietnamama heeft zichzelf echt bewezen en is aanwezig geweest op de grootste muziekfestivals in Nederland en België en is een vast onderdeel van de Down Town Gourmet Market.


Om hun authentieke uitstraling te behouden, reizen Dung en Rieneke bijna elk jaar naar Vietnam. Het bedrijf voelt als een familie en ze proberen altijd hun werknemers te helpen en iedereen kansen te geven.


Op de markt bieden ze niet alleen hun bekende streetfood gerechten aan, maar ook grotere gerechten van nog hogere kwaliteit. Het is geweldig dat we nu iets continu kunnen aanbieden aan onze gasten naast onze pop-up trucks op festivals, beurzen en catering. “Hier kunnen we de kwaliteit nog verder verhogen," aldus Dung.


Vietnamama is een absolute must-try als je van de Vietnamese keuken houdt. Ze hebben een breed scala aan gerechten en smaken en het is altijd vers en heerlijk. Als je ze ziet staan ​​op een evenement of festival, ga er dan zeker naar toe en proef hun heerlijke gerechten. En als je in de buurt bent van de Down Town Gourmet Market, is het de perfecte gelegenheid om hun stand te bezoeken en te genieten van hun fantastische gerechten.


Wil jij Vietnamama ook graag boeken voor je evenement? Neem hier een kijkje op onze website voor meer informatie!Het ga je Toet!


ToetToetFood