Never enough words to describe our love for food(trucks)

Foodtalk met Capri Pizza

09-10-2023Nikki

In de rubriek ‘Food Talk’ worden foodtruckeigenaren geïnterviewd aan de hand van een paar korte vragen om het verhaal achter de eigenaar, de truck, het lekkerste gerecht, de leukste herinnering en de toekomstplannen te achterhalen. Dit keer in de Food Talk: Michel van de foodtruck ‘Capri Pizza’.


Michel is 24 jaar geleden begonnen in de catering. Hij verteld dat er toentertijd in de omgeving waar hij woonde maar 4 cateraars zaten. Via de Gouden Gids kwam hij in contact met opdrachtgevers en ging hij aan het werk. Tegenwoordig is er een grote groei ontstaan en zijn er meerdere cateraars gevestigd in dorp.


Op de vraag: ‘Hoe ben je op het idee gekomen om deze foodtruck te beginnen?’ vertelt Michel een leuk verhaal. “Toen ik op mezelf ging wonen, heb je altijd je favoriete Italiaanse restaurant. Bij ons in het dorp was dat een Italiaans restaurant, die hun pizza’s op een echte Italiaanse houtgestookte steenoven maakte. Op dat moment werkte ik in de catering, maar serveerde ik nooit pizza’s, toch was dit zijn favoriete gerecht. Hierdoor kwam ik veel bij deze Italiaan en raakte we aan praat. Hij stelde mij voor om een keer bij hem pizza’s te komen maken. Dit heb ik toen gedaan, alleen ben ik er niet gelijk mee doorgegaan. Doordat er meer lokale catering kwam, wilde ik mij gaan onderscheiden van de anderen. Pizza catering met een echte Italiaanse Houtoven stond in de kinderschoenen. De eerste ‘leuke foodtrucks’ treden zich in Nederland. Ik kocht een rode Piaggio en bouwde hier één houten pizza oven in. Hiermee stond ik op bedrijfsfeesten en borrels en dat was een echte hit. Heel veel mensen hadden dit nog niet eerder gezien”. Dit was het begin van Capri Pizza. Dat tot nu uitgegroeid is tot 4 pizza trucks, zowel op hout, gas en elektrisch. Tevens hebben ze de mogelijkheden met losse ovens, zodat een opdrachtgever de pizza’s op bijvoorbeeld een dakterras kunnen uitserveren.


Het leukste moment dat Michel heeft meegemaakt bij de evenementen van ToetToetFood was in Soest. Dit was een bedrijfsfeest, waarbij er 5 klassieke Citroëns HY’s ingezet waren. Die allemaal zijn gespecialiseerd in een ander gerecht. Michel zegt hierover dat hij het een leuk gezicht vond om te zien dat iedereen zijn eigen ding doet vanuit dezelfde foodtruck. Hij vind het dan ook het leuke bij foodtrucks, dat iedereen zich specificeert in een bepaalde keuken. Hij zegt hierover dat de foodtrucks ieder zijn eigen kwaliteit heeft dat ver boven gemiddelde restaurants uitstijgt. 


Wil je Capri Pizza inzetten op je event? Boek ze dan via onze website.


Het ga je Toet!


ToetToetFood