Never enough words to describe our love for food(trucks)

Food talk met Poffertjes Company

19-12-2022Nikki

In de rubriek ‘Food Talk’ worden foodtruckeigenaren geïnterviewd aan de hand van een paar korte vragen om het verhaal achter de eigenaar, de truck, het lekkerste gerecht, de leukste herinnering en de toekomstplannen te achterhalen. Dit keer in de Food Talk: Matthew van de foodtruck ‘Poffertjes Company’.


Het maken van poffertjes is er bij Matthew met de ‘poffertjesvork’ ingegoten. Zijn stiefvader heeft altijd op de braderie gestaan met zijn eigen poffertjeskraam. Matthew verteld: “toen de tijd stonden we met een klein tafeltje en onze poffertjes bakplaat”. Hij vervolgt: “toen de eerste foodtrucks zijn ingang deden, ben ik zelf de garage ingedoken om van een oude aanhangwagen een foodtruck te maken”. Dat de er poffertjesmix door de aderen van Matthew stroomt, is meer dan duidelijk. Hij verteld vol trots dat de derde generatie eraan komt om het stokje over te nemen. Een echt familiebedrijf! 


Bewapend met een ingebouwde poffertjes bakplaat en poffertjesmix rijdt Matthew in zijn groene Peugeot J7 door heel Nederland om iedereen te voorzien van de lekkerste poffertjes. Wat is dan het geheim van die overheerlijke poffertjes? Matthew zegt lachend dat het eigenlijk een beetje een cliché is, maar ze gebruiken alleen maar goede en biologische producten. Dit proef je aan de poffertjes. Op de vraag wat je nou echt geproefd moet hebben als je bij Matthew aan de foodtruck staat, reageert hij: “op de ouderwetse manier vind ik ze het lekkerste; met boter en poedersuiker”. 


Zoals je al kon lezen zit Matthew al heel lang in het vak, maar wat is nou zijn leukste herinnering in zijn carrière? Hij vertelde ons dat hij een keer een opdracht kreeg op een booreiland. De foodtruck werd per boot naar het booreiland vervoerd en het team van de Poffertjes Company per helikopter. “Een hele toffe ervaring”: zegt hij.


Dat de Poffertjes Company met enorm veel liefde wordt gedraaid, is meer dan duidelijk. De echte ouderwetse poffertjes zijn een aanvulling op ieder moment en zeker door de mensen die de poffertjes maken! 


Wil je Poffertjes Company inzetten op je event? Boek ze dan via onze website: https://www.toettoetfood.nl/foodtruck/poffertjes-company 


Het ga je Toet!


ToetToetFood