Never enough words to describe our love for food(trucks)

Food Talk met Piepers & Rund

20-04-2019Mieke

In de nieuwe rubriek ‘Food Talk’ worden foodtruckeigenaren geïnterviewd aan de hand van een paar korte vragen om het verhaal achter de eigenaar, de truck, het lekkerste gerecht en de toekomstplannen te achterhalen. In deze Food Talk: Piepers & Rund!


Tymo van de foodtruck Piepers & Rund is gestart in de reclamewereld en kwam er via deze weg achter dat een lekkere lunch op werk gewoon heel belangrijk is. Uit eigen ervaring weet hij dat er vaak gekozen wordt voor een lekkere, maar vooral snelle en slechte maaltijd. De McDonald's of een andere snackbar was dan een makkelijke keuze.


In de reclamewereld rolde Tymo in het organiseren van evenementen en dan voornamelijk zakelijke events, waarbij dus catering kwam kijken. Hier zette hij geheel nietsvermoedend een foodtruck in met een, toen nog onbekende, leuke vrouw. Van het zakelijke evenement zijn ze in ontmoetingen gerold en hebben gekozen om samen een lekkere hap te gaan maken vanuit een truck! Zo is Piepers & Rund ontstaan, een plek waar lekker eten tot stand komt van Hollandse bodem.


De markt haalt hen een beetje in met ‘fast food’, maar het idee is dat het zeker beter kan. Weinig moeite, toch mooi eten. Op straat zie je namelijk vooral snelle fastfood en vandaar de achterliggende gedachte van Piepers & Rund om lekkere Hollandse en gezonde gerechten te maken. Dit komt voornamelijk voor bij het leveren van catering. Op festivals zien zij dat er vooral behoefte is aan de lekkere (slechte) hap. Zij willen laten zien dat een lekkere, vette hap zeker niet ‘snel’ hoeft te zijn. Vooral héél lekker, dat is belangrijk!

Piepers & Rund zegt als naam natuurlijk al een hoop, maar toch kunnen ze je nog veel meer bieden. Denk niet meteen aan gewone friet, want ook een lekkere aardappelgratin, zoete aardappel frietjes of een lekkere Hollandse stamppot maken ze maar al te graag. En ben je opzoek naar een lekkere, gezonde catering? Tuurlijk, ook dat is mogelijk bij Piepers & Rund. Tegenwoordig zijn puur vega festivals ook een ding dat Tymo een mooi initiatief vindt, maar ook in twijfels trekt. Hij merkt dat mensen op festivals vooral op zoek zijn naar die snelle snack en ook de naam Piepers & Rund de vegetarische consument vaak afschrikt, terwijl de truck wel een mooi vegetarisch assortiment heeft.

Tymo is zelf enorm enthousiast over de steak sandwich die zij serveren. Hij noemt ‘m dan ook ‘Perfect!’ en beschrijft ‘m als ‘Alles klopt’. Vooral als deze lekkere sandwich aangevuld wordt met de zoete aardappel frietjes. Tymo zelf geeft dan, als hij een voorkeur mag geven, de voorkeur aan de teriyaki sandwich. Hij beschrijft het zelf als: ‘’Een kogelbiefstukje van geweldige kwaliteit en deze wordt bereid waar je bij staat. Dit wordt geserveerd op een broodje met een perfect mix van ingrediënten, het klopt precies. Het lekkere broodje, de heerlijke kogelbiefstuk, de teriyaki saus en frisse komkommer, het klopt gewoon!’’.

In de toekomst kijkt Piepers & Rund enorm uit naar het festivalseizoen. Oranjebloesem is iets waar ze erg enthousiast over zijn en ze hebben er dan ook erg veel zin in om te gaan knallen! Op de langere termijn is Piepers & Rund bezig met het starten van een vaste zaak. Ze zijn nog opzoek naar een pand in de buurt van Amsterdam en Haarlem, maar ook hier zijn de eerste stappen voor gezet. Een leuke tijd om naar uit te kijken dus! Mocht iemand een leuke plek kennen, laat het vooral weten!

Als laatste wil Tymo nog iets moois vertellen over ToetToetFood, of zoals Tymo het zelf noemt ‘een slijmerig postje’: ‘’Toen we net begonnen was het nog spannend allemaal en toen nam Arjan ons mee, je kunt die kant op en die kant. En zo zijn we drie jaar verder en zijn we snel gegroeid tot een volwassen bedrijf met meerdere trucks. ToetToetFood heeft ons vanaf het begin meegemaakt en zelfs onze eerste opdracht hebben we volgens mij via ToetToetFood kunnen regelen, vandaar de hele speciale band met ToetToetFood.‘’


Piepers & Rund kun je natuurlijk vinden op de volgende social mediakanalen: Instagram & Facebook.


Wil je vaker op de hoogte worden gesteld van de leukste trucks, de lekkerste gerechten en de verhalen achter de trucks? Houd dan de blog in de gaten!


Voor heel veel lekkere plaatjes kun je ons volgen op Facebook en Instagram!  

Het ga je Toet!


ToetToetFood