Never enough words to describe our love for food(trucks)

Food Talk met BBQ Legend

26-05-2023Roxy

In de rubriek ‘Food Talk’ worden foodtruckeigenaren geïnterviewd aan de hand van een paar korte vragen om het verhaal achter de eigenaar, de truck, het lekkerste gerecht, de leukste herinnering en de toekomstplannen te achterhalen. Dit keer in de Food Talk: Patrick van de foodtruck ‘BBQ Legend’.


Patrick is de trotse eigenaar van BBQ Legend, een foodtruck die bekend staat om zijn heerlijke barbecues en geweldige sfeer. Met jarenlange ervaring in de bakkerswereld, besloot Patrick zijn passie, met vuur spelen, om te zetten naar barbecueën in een bloeiend bedrijf. 


Patrick begon zijn carrière meer dan 12 jaar in z’n eigen eigen bakkerij in Ermelo. Na al die jaren in de bakkerij wilde hij zijn temperatuurbeheersing anders inzetten. Hij begon kleinschalig met het roken van vlees in zijn achtertuin. De passie voor barbecueën groeide uit tot een uit de hand gelopen hobby, waarbij hij met zijn eerste smoker kleinschalig aan het werk ging. Uiteindelijk kwam in 2017 de eerste foodtruck op zijn pad en ging hij verder de weg op. Inmiddels heeft hij ook een tweede truck en komt in 2023 een trailer bij voor de drankcatering. Patrick zit namelijk niet stil, hij heeft de trucks namelijk ook zelf gebouwd. Dit geeft aan dat hij veel passie heeft voor het bedrijf.


Het begon allemaal met het uitserveren van diverse vleesgerechten, maar tegenwoordig serveert BBQ Legend een breed scala aan gerechten, zoals vis, salades en bijgerechten voor de BBQ. Natuurlijk is barbecueën nog steeds zijn favoriete bezigheid en dat proef je terug in de smaak van zijn eten. Patrick zijn favoriete gerechten zijn Picanha en Chimichurri, maar daarnaast serveert hij ook heerlijke ribeye met blauwe kaas en andere gerechten.


Naast het touren met de foodtruck reist hij ook graag met zijn gezin door Europa met de caravan. Hier ontdekt hij nieuwe smaken en ingrediënten die hij vervolgens verwerkt in zijn gerechten. 


Het leukste evenement, die Patrick heeft gedaan bij ToetToetFood is een bedrijfsfeest in Delfgauw. Het thema was een beachfeest, waarbij er zand gestort was. Hierdoor leek het net of je op het strand liep. Daarnaast was er ook een gezellige Brassband en DJ aanwezig, die de sfeer creëerde. Op dit event heeft Patrick diverse kleine BBQ hapjes uitgeserveerd van garnalen tot een heerlijke runder bavette. 


Op de lange termijn heeft Patrick nog meer plannen voor BBQ Legend. Hij wil in de toekomst (over 20 jaar) zijn trucks gaan verhuren en neerzetten op vaste locaties. Op die manier kan hij nog meer mensen kennis laten maken met zijn heerlijke gerechten en geweldige sfeer. 


Ben je overtuigd en denk je dat Patrick goed bij jouw evenement past? Neem hier een kijkje op onze website voor meer informatie!


Het ga je Toet!


ToetToetFood