Never enough words to describe our love for food(trucks)

Food Talk - Bakblik

11-04-2022Iris

Om jullie kennis te laten maken met de foodtruck eigenaren en de verhalen achter de trucks, is Food Talk gestart. Deze week maken jullie kennis met het verhaal achter Bakblik, de foodtruck van Linzi Lemmens. 


Linzi heeft naast haar studie haar passie en gevoel gevolgd en is een alternatief, vegetarisch eetcafé begonnen in Enschede. Dit heeft in 2009 plaatsgevonden en in 2012 ontstond hieruit Tankstation Cultureel Vulpunt, een sociaal culturele ontmoetingsplek met een vegetarisch eetcafé en veganistische opties. Naast dit drukke bestaan is Linzi begonnen met de foodtruck Bakblik, een autonome, verplaatsbare, vegetarische keuken en sfeermaker. Inmiddels is Bakblik uitgegroeid tot een succesvol 100% vegan cateringconcept met twee wagens. In 2016 heeft Linzi het Tankstation overgedragen aan haar top team en is ze, samen met Bakblik, terug verhuisd naar waar haar roots liggen: Brabant. Inmiddels runt Linzi sinds 2019, "kei vegan" een vegan bistro Calypso en sinds 2021 ook een virtuele keuken The Future Diner, die ook als foodtruck te boeken is!


Linzi is haar foodtruck gestart, omdat het voor haar de ideale manier is om voor jezelf te beginnen. Ze neemt haar autonome keuken zo overal mee naartoe en ontmoet zoveel leuke mensen op prachtige plaatsen. 


Bakblik’s populairste gerecht is de verse Falafelwrap, dus die mag je echt niet missen. Maar ook de Chocochocochocobrownie moet genoemd worden, je zult versteld staan hoe heerlijk je kan eten, zonder gebruik te maken van dierlijke producten.

 

Bakblik draait jaarlijks diverse, ontzettend leuke en succesvolle festivals. Daarnaast hebben zij vreselijk veel plezier in catering, vanwege het directe contact met de klant, het is prachtig de mensen te zien genieten.


Hopelijk vonden jullie het leuk kennis te maken met Linzi van Bakblik. 


Het ga je Toet!


ToetToetFood