Never enough words to describe our love for food(trucks)
Een sinterklaasfeest voor jouw personeel!
3 makkelijke en smakelijke Sinterklaas recepten in 5 stappen
“Heerlijk avondje is gekomen, avondje van Sinterklaas”. De laatste voorbereidingen worden getroffen; cadeautjes kopen, inpakken, surprises maken, gedichten schrijven, en misschien nog wel het belangrijkste; wat voor lekkers is er te snoepen?
Pepernoten in alle soorten en smaken, chocoladeletters, marsepein, een letter van banket, snoepgoed of taai-taai poppen zijn op elk sinterklaasfeestje wel van de partij. Altijd goed, maar misschien wat saai. Om jouw Sinterklaasfeestje net even anders te maken is een foodtruck een ideale optie! Jij kunt je richten op de voorbereidingen en je hoeft je geen zorgen te maken om het eten. Daarnaast heb je ook nog eens een uniek sinterklaasfeest dat niet snel zal worden vergeten. Tevens zakelijk te organiseren. Dat is toch gezellig een Sinterklaasfeest voor jouw personeel en gezinnen!
Geen zin in een groots feest, en zit je liever thuis met een dekentje voor de openhaard? Dan hebben wij jou ook wat te bieden. In deze blog staan 3 simpele recepten in 5 stappen om jouw sinterklaasfeest net dat extra gouden randje te geven!
De overheerlijke Pepernoten Rotsjes: Het leukste sinterklaasrecept voor kinderen!
De ingrediënten zijn als volgt:
Pepernoten - 200 gram
Chocolade - 200 gram
Een klontje boter
Een snufje speculaaskruiden
Mini smarties, marshmallows of andere toevoegingen
De uitvoering:
Verhit de chocolade, boter, speculaaskruiden au bain-marie en wacht tot het een gladde chocoladesaus is.
Schep de pepernoten door het mengsel tot ze allemaal goed bedekt zijn.
Maak met 2 lepels hoopjes en leg ze op een bakpapier.
Bestrooi ze direct met Smarties, marshmallows of jouw favoriete versiersel.
Laat de pepernoten rotsjes minimaal 2 uur afkoelen, en daarna… Smullen maar!
De wonderbaarlijke Fudge van Sinterklaas: binnen een paar minuten klaar en heerlijk voor op pakjesavond.
De ingrediënten zijn als volgt:
Gecondenseerde melk - 1 blik
Chocolade naar keuze - 300 gram
Pepernoten, schuimpjes en ander strooigoed
Een vorm
De uitvoering:
Verwarm de gecondenseerde melk op een laag vuur in een pannetje.
Breek de chocolade in blokjes. Voeg ze toe aan de melk en laat ze langzaam smelten.
Giet het mengsel in de vorm bekleed met bakpapier.
Strijk de bovenzijde glad en verdeel de pepernoten, schuimpjes en het andere strooigoed erover.
Laat de fudge minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Snijdt er. wanneer de fudge goed is uitgehard, met een scherp mes chunks van.
Een heerlijke, warme chocolademelk met speculaas: heerlijk om op te warmen bij de openhaard.
De ingrediënten zijn als volgt:
Volle melk - 500 ml
Melk chocolade - 75 gram
Speculoospasta - 2 eetlepels
Een snufje kaneel
Cacaopoeder - 1 eetlepel
Een bus slagroom
Speculaas kruimels
De uitvoering:
Verhit de melk in een pannetje.
Voeg de chocolade in stukjes toe en laat al roerend smelten.
Voeg het cacaopoeder, kaneel en speculoospasta toe en laat het door de melk opnemen.
Giet de melk in glazen en spuit er een toef slagroom op.
Garneer met wat speculaaskruimels en een snufje kaneel.
Geen zin om zelf in de keuken te staan met Sinterklaas? Dan is een foodtruck misschien wel een ideale optie voor jou. Kijk snel op onze website voor de mogelijkheden of neem contact met ons op.
Het ga je Toet!
ToetToetFood