Maak kennis met de eigenaar

Toine

Toine, de eigenaar van EcoPizza

Eigenaar Toine mijmerde tijdens zijn Amsterdamse periode als manager bij een event organisatie over een landelijk, vrijstaand huisje, een biologische tuin en een eigen bedrijfje. Niet veel later zag hij in Amerika iets wat het vuur in hem ontstak; stoere kerels achter een loeihete houtoven, stuivend meel en sissend-hete mozzarella op een knapperige pizza. Yesss, dat was ’t! Dat fenomeen was er amper nog in Nederland, 14 jaar geleden. Mobiele ovens en rollende keukens. Na een jaar van plannen, calculeren en stage lopen bij Italiaanse restaurants was het zover; In 2011 werd er een oven in Italië besteld, een mobiele configuratie in elkaar geknutseld en voilà, Ecopizza was geboren! Weg met de colbertjes en de stropdassen en op naar een vrijbuiters bestaan vol onzekerheden. 13 jaar jaar later zijn we er nog steeds, inmiddels met een prachtige oude Foodtruck. Met een ingebouwde, houtgestookte steenoven aan boord. En hebben we nog steeds net zoveel plezier in ons werk als op die eerste dag.

Bekijk ook