Never enough words to describe our love for food(trucks)

Zo houd je je foodtruck creatief!

28-07-2023Iris

Bij foodtrucks gaat het natuurlijk om lekker eten, maar eerlijk is eerlijk: Het oog van je klant wil ook wat! Daarom voor alle foodtrucks onder ons een aantal tips om je gasten te blijven verbazen met je creativiteit.


Personeel

Tijdens het werken in een foodtruck heb je te maken met verschillende soorten klanten, maar het is van belang hen altijd met respect te behandelen. Houd het luchtig, lollig en vriendelijk. Er is ruimte voor geintjes, maak daar gebruik van. Is het druk? Speel hierop in door te laten blijken dat je je best doet, maar wel de tijd neemt voor een klant. 


Social media

Social media is een makkelijke manier om jouw foodtruck de buitenwereld in te laten gaan. Door het posten van mooie foto’s, video’s en pakkende informatie, kan men getriggerd worden jouw truck uit te proberen tijdens een festival of evenement. Zorg ervoor dat je communiceert vanuit jouw merk, dat je iets uitstraalt en je producten goed naar voren laat komen. Onderscheid je en ben uniek in je aanpak, val op! 


Foto’s

Zoals hierboven genoemd, zijn foto’s het verkoopplaatje via internet. Het is belangrijk dat ook je foto’s, naast je gerechten, kwalitatief gezien goed zijn. Foto’s kunnen een boeking redden of afblazen, het is een manier om jouw foodtruck en product te verkopen, besteed hier tijd aan! Dit geldt ook, misschien wel juist, voor de ToetToetFood website. Houdt de foto’s up to date en straal jouw uniekheid uit!


Foodpresentatie

Om het product zo goed mogelijk te verkopen, is het belangrijk dat, hoe lekker het ook is, het er ook nog leuk uitziet. Denk aan mooi ‘servies’ en zo nodig bestek, passend bij de truck, maar ook aan kleuren en het spelen met elementen als kaas, grof zout, verse kruiden, pepers, etc. 


Geheimpje 

In servetten, verpakkingen en aankleding kunnen geheimen verstopt zitten, stiekeme marketing. Denk bijvoorbeeld aan je logo, maar ook slogans werken goed. Hoe leuk is het, wanneer de klant zijn of haar portie op heeft, er nog een leuk berichtje staat te wachten op de servet? 


Houd je truck creatief en onderscheidend met deze tips, we zijn benieuwd wat jullie ermee doen! 


Het ga je Toet!


ToetToetFood