Never enough words to describe our love for food(trucks)

Vanaf 1 juli 2023 verbod op het uitserveren van gratis plastic verpakkingsmiddelen.

15-06-2023Roxy

Beste Foodtrucker en Ondernemer! 


Zoals velen al weten is het sinds 1 januari 2023, niet langer toegestaan om gratis plastic verpakkingsmiddelen en bekers te gebruiken als foodtruck eigenaar. In 2024 zal get gebruik van (weg werp)plastic in zijn geheel verboden worden!. Dit betekent dat wij als ondernemers ons moeten aanpassen aan deze nieuwe regelgeving. Maar waarom is deze regelgeving ingevoerd en wat betekent dit voor de toekomst van onze voedselindustrie?


De overheid heeft deze nieuwe regelgeving ingevoerd om het gebruik van plastic te verminderen en zo de impact op het milieu te verminderen. Jaarlijks belandt er namelijk enorm veel plastic afval in de natuur en de oceanen, wat een bedreiging vormt voor dieren en ecosystemen. Daarom is het belangrijk dat we ons als voedselindustrie bewust zijn van onze impact op het milieu en stappen nemen om deze te verminderen.


Wat betekent dit voor foodtruck-eigenaren?

Als foodtruck eigenaar betekent dit dat we onze verpakkingen moeten aanpassen. We kunnen geen gratis plastic verpakkingen of bekers meer gebruiken en moeten in plaats daarvan herbruikbare opties aanbieden, zoals bekers, bakjes en borden van kunststof. Er zijn talloze opties online beschikbaar, bijvoorbeeld pinkcube.nl, drukwerkdeal.nl of giftcompaign.nl en nog veel meer. Hierbij kunnen jullie gebruik maken van korte, subtiele marketingtools om onze foodtrucks te promoten. Denk bijvoorbeeld aan een leuke slogan of het toevoegen van ons logo op de verpakkingen.


Natuurlijk zal deze verandering enige kosten met zich meebrengen. De herbruikbare bekers, borden en bakjes zijn duurder dan de wegwerpvarianten. We schatten in dat dit ongeveer 1 à 2 euro per persoon zal zijn. Maar deze extra kosten wegen niet op tegen de voordelen voor het milieu. Bovendien kunnen we deze extra kosten compenseren door bijvoorbeeld de kwaliteit van ons voedsel te verbeteren of ons assortiment uit te breiden.


Heb jij vragen of is er iets onduidelijk? Wij helpen je graag, neem een kijkje op onze website www.toettoetfood.nl of bel naar 010 2161499 en wij staan jou graag te woord. 


Het ga je Toet!


ToetToetFood