Never enough words to describe our love for food(trucks)

Opvallen met jouw foodtruck!

08-06-2020Iris

Wil jij tussen al de foodtrucks eruit springen? Dan zijn hier een paar tips om jouw foodtruck extra op te laten vallen. Als foodtruck eigenaar wil je natuurlijk dat alle gasten naar jouw truck komen. Wees dus creatief en avontuurlijk om je aankleding zo aantrekkelijk mogelijk te maken. De uitstraling van je foodtruck is namelijk het visitekaartje en is van uiterst belang! 


Hieronder 5 tips om je foodtruck eruit te laten springen:


Kleur- en tekstgebruik

Om jouw foodtruck eruit te laten springen kan een opvallend kleurtje helpen. Of plaats een leuke bijpassende print op je truck van het gerecht dat je serveert of een bepaald thema. Dit zorgt er meteen voor dat de gasten kunnen zien wat je serveert. Voor de uitstraling zou je ook teksten of inspirerende zinnen kunnen plaatsen op de foodtruck. Hierdoor kan je jezelf onderscheiden van de andere foodtrucks. Gasten worden sneller nieuwsgierig naar jouw truck als er bepaalde teksten of prints opstaan.


Letters op het dak

Van veraf zie je hem al staan! De grote letters op het dak zorgen voor een aantrekkelijk beeld van de foodtruck. Denk aan gekleurde letters of grote letters met verlichting er in. Hierdoor zien de gasten jouw truck meteen staan. Je kunt de naam van je foodtruck op het dak plaatsen of het gerecht wat je serveert. Als je het gerecht plaatst dan zien de gasten meteen wat je serveert, waardoor ze niet lang hoeven te zoeken naar hun favoriete gerecht. Dit zorgt er dus voor dat de gasten sneller bij jouw foodtruck langskomen en het geeft ook nog eens een leuke en unieke uitstraling. 


Verlichting

Overdag of ‘s avonds, verlichting doet het altijd goed! Lampjes, lampionnetjes of decoratie met verlichting erin, het maakt niet uit. Verlichting is altijd belangrijk, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de gasten. De sfeerverlichting geeft namelijk een gezellige uitstraling aan je truck.


Menuborden

Informatie geven is ook een onderdeel van de uitstraling van je foodtruck. Door middel van een menubord laat je de gasten zien wat er serveert wordt, zodat ze dit niet hoeven te vragen. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk hun favoriete gerecht bestellen. Een menubord hoef je niet per se als een krijtbord te beschouwen. Je zou het ook kunnen vormgeven op bijvoorbeeld de foodtruck, een surfplank of de tafel. Wees creatief en maak jouw foodtruck uniek!


Decoratie bij thema

Uiteindelijk is het ook leuk om jouw foodtruck volledig te koppelen aan het thema. Serveer je bijvoorbeeld Spaanse, winterse of tropische gerechten dan kan je je decoratie daar op aanpassen. Hierbij kan je denken aan de vlag van een land, de kleding van het personeel of de aankleding van de foodtruck, zoals sneeuwvlokjes of palmbomen. Hierdoor ziet de gast in één blik wat de foodtruck te bieden heeft. Door de decoraties van je foodtruck zorg je ook voor de promotie. Iedereen is enthousiast en zal diverse foto’s maken en deze op social media plaatsen. Hierdoor krijg je meer promotie op het internet en zullen organisatoren sneller terecht komen bij jouw foodtruck. 


Maak jouw foodtruck uniek met bovenstaande tips om meer op te vallen en een blijvende gedachte achter te laten bij de gasten!


Kijk voor meer inspiratie op onze Facebook of Instagram!


Het ga je Toet!


ToetToetFood