Never enough words to describe our love for food(trucks)

Hippe foodtrucks op jouw eigen bedrijfsfeest.

12-10-2020Mieke

Bijna iedereen in Nederland en België heeft er tegenwoordig wel van gehoord: Foodtrucks. Deze hippe omgebouwde wagens serveren de lekkerste gerechten en zorgen voor een gezellige sfeer. Op verschillende plekken in het land zijn er de afgelopen jaren evenementen geweest met foodtrucks. Juist door deze foodtruck festivals is de populariteit van dit soort evenementen gigantisch gestegen. Maar wist je dat foodtrucks ook gewoon te boeken zijn voor bijvoorbeeld bedrijfsfeesten? Het is nog nooit zo makkelijk geweest om deze ambiance op jouw eigen bedrijfsfeest te krijgen. In deze blog zullen wij wat dieper ingaan op de verhuur van foodtrucks voor een bedrijfsfeest, wat hierbij komt kijken en waar je op moet letten.

 

Een foodtruck kan bijna overal staan.

Niet alleen zien foodtrucks er heel vintage en hip uit, hun mobiliteit zorgt er voor dat ze op heel veel verschillende plaatsen kunnen staan. Het maakt dus niet uit of je een bedrijfsfeest op een afgelegen plek in het bos wil geven of simpelweg op de parkeerplaats. Misschien nog wel het mooiste van foodtrucks is dat ze zowel outdoor als indoor in te zetten zijn. Sommige wagens kunnen gemakkelijk binnen worden ingezet, terwijl anderen een speciale indoor opstelling kunnen verzorgen.


Kijk op onze website voor het grote aanbod aan trucks.

Alhoewel het concept 'foodtrucks' al langer bekend was, was het niet zo simpel om deze zelf te boeken. Want wanneer je zelf een bedrijfsfeest met foodtrucks wil organiseren, dan zal je meerdere trucks nodig hebben, plus de aankleding moeten regelen. ToetToetFood is dan ook de oplossing voor bedrijven. ToetToetFood is een platform dat alle foodtrucks samenbrengt en op een overzichtelijke manier weergeeft. Alle foodtrucks op de website zijn van zelfstandige eigenaren met een passie voor eten, drinken, entertainment en kwaliteit.


Op de website heeft iedere foodtruck zijn eigen pagina waardoor je overzichtelijk kan zien wat ze aanbieden, hoe ze dat aanbieden en of de gerechten voldoen aan dieet voorwaarden zoals biologisch, Halal, allergieën en meer. Deze pagina's zijn voorzien van sfeerfoto's van de respectievelijke foodtrucks in actie. Vervolgens kan je simpelweg een offerte aanvragen voor de specifieke foodtrucks via de website.


Zorg ervoor dat het totale aanbod een goede balans heeft.

Ben jij nu ook helemaal warm voor het idee van foodtrucks op jouw bedrijfsfeest? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Misschien wel de belangrijkste is de samenstelling van het aanbod. Logischerwijs wil je niet alleen maar dezelfde soorten trucks met een gelijkend aanbod hebben.


Om een goede samenstelling te creëren moet er eerst gekeken worden naar de mensen die op het feest komen, het thema van het feest, en de uitstraling die je als bedrijf uit wil dragen. Wanneer je een event organiseert voor een grote en diverse groep mensen is het slim om van iedere keuken wat aan te bieden. Zo kan je oer-Hollandse frieten en hamburgers aanbieden, maar dit uitbreiden met Koreaans, Turks, Japans of Argentijns. Ook is het belangrijk dat je een goede hoeveelheid trucks neemt voor de verwachte hoeveelheid bezoekers, op die manier zullen de rijen kort zijn en de ervaring des te beter. Daarnaast is het slim om na te gaan of het bedrijfsfeest puur voor werknemers is of dat er ook aanhang en eventuele kinderen komen. Wanneer het meer een familiefeest wordt, moet je hier natuurlijk rekening mee houden in het aanbod qua eten en drinken.


Als laatste zegt het aanbod dat je als bedrijf regelt, iets over het bedrijf zelf. Promoot je een gezonde leefstijl om ziekteverzuim tegen te gaan? Dan moeten er natuurlijk ook genoeg trucks zijn die gezonde alternatieven bieden. Vergeet ook niet om rekening te houden met speciale dieetwensen of allergieën van gasten. Zo moeten er altijd een paar opties zijn voor vegetariërs en veganisten en moet er rekening worden gehouden met dieetrestricties omwille van geloofsovertuigingen. 


Laat een totaal foodtruck evenement verzorgen. 

Zoals je waarschijnlijk wel weet, komt er heel veel kijken bij het regelen van een foodtruck evenement. Want niet alleen is al het bovenstaande belangrijk, ook moet er gedacht worden aan de complete aankleding van een evenement. Over het algemeen zijn enkel foodtrucks niet genoeg voor een geslaagd evenement. Juist de aankleding hier omheen maakt het feest compleet!


Om die reden biedt ToetToetFood de verzorging van gehele events. Niet alleen wordt er dan gezorgd voor een goede verhouding qua trucks; ook wordt er rekening gehouden met alles omtrent het evenement. Denk hierbij aan de aankleding van het gehele evenement, het huren van een tent, de correcte plaatsing van de trucks, het aansturen van de trucks, personeel om alles in goede banen te leiden en het schoonhouden van bijv. tafels, en natuurlijk de drankcatering


Interesse is een volledig geregeld bedrijfsfeest? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!


Het ga je Toet!


ToetToetFood