Never enough words to describe our love for food(trucks)

Foodtalk met Satéboss!

21-10-2019Mieke
Dit keer Joshua van Satéboss aan het woord. Joshua is de zoon van het hart van de foodtruck: Paul. Paul is de oprichter van Satéboss, maar de truck is gegroeid tot een echt familie/gezinsbedrijf. Vader Paul heeft een Indonesische achtergrond en via deze weg is het er eigenlijk met de paplepel ingegoten. Paul heeft samen met zijn oudere broer van zijn vader leren barbecueën. Het echte barbecueën; op een roestige barbecue met echte kolen, houtskool, leerden zij bakken. Paul komt uit een gezin met in totaal zes kinderen en ieder heeft zijn eigen ding met eten. Paul voornamelijk met saté. Op iedere verjaardag van vrienden en kennissen zeiden steeds meer mensen: ‘Goh, waarom begin je niet iets voor jezelf?’. 

Paul werkte nog in de verzekeringen en terwijl hij zijn zoon in Indonesië opzocht, kreeg hij te horen dat hij boventallig werd verklaard. Op dat moment is de vraag ‘Wat ga ik nu doen?’ door zijn hoofd gaan spoken. En toen, daar op Bali, op een lekker strand, begon het, de foodtruck Satéboss. Welke naam, wat voor gerechten, hoe gaat het logo eruitzien en wat is het gehele idee, werd op het strand uitgewerkt. Joshua en zijn broer regelen voornamelijk de achterkant van de truck, met hun ervaring in de reclamewereld en bij BNN konden zij helpen met de website, social media, etc. Ook helpen zij, waar ze kunnen, mee op verschillende evenementen. Zo heeft iedereen wel zijn eigen taak, maar blijft Paul het hart van het bedrijf; het recept. Het idee van de saté heeft lang gespeeld, maar op Bali is de foodtruck daadwerkelijk van de grond gekomen. 

Persoonlijk vindt Joshua Saté Kambing het lekkerst en ook een echte Indische delicatesse. Saté Kambing is gemaakt van geitenvlees. Vaak wordt er ook lam voor gebruikt, maar bij Satéboss niet. Daardoor is het beperkt op voorraad en wordt het niet op iedere gelegenheid aangeboden. Op festivals merkt Joshua dat vooral kip een favoriet is en dat ook de vegetarische saté van Tempeh steeds populairder wordt. 

Dat iedereen zo’n goed humeur heeft en er altijd, maakt niet uit waar je komt, een goede sfeer hangt, dát is wat Joshua het leukste vindt aan werken in de truck. Mensen zijn goed gehumeurd en hebben er zin in. Daarnaast is het natuurlijk een enorm compliment als mensen terugkomen en vertellen dat ze het echt superlekker vonden, dat is het leukste, daar doe je het uiteindelijk voor. 

Voor de toekomst is Satéboss bezig met de producten naar de supermarkten te krijgen. Ze willen de kwaliteit van de saté uit de foodtruck naar mensen thuis brengen. De kwaliteit die men kan proeven op locatie, men die nu ook thuis kan proeven. Om te starten hebben ze de kip en vega variant gekozen, als eerste stap naar de winkel. Ook de satésaus maakt Satéboss zelf en dit zou het geheel afmaken. De saus is volgens eigen recept en eenvoudig massaal te maken. Deze als topping op de thuis te bereiden saté maakt de gehele smaakbeleving af. Bijna uit de foodtruck van Satéboss, maar dan thuis. 
 
Wil je op de hoogte blijven van Satéboss? Kijk voor meer info op deze pagina, kijk hier voor meer lekkere trucks of neem contact met ons op! En je kunt Satéboss volgen op hun social mediakanalen: Instagram en Facebook

Het ga je Toet!

ToetToetFood