Never enough words to describe our love for food(trucks)

Foodtalk | Ecopizza

23-05-2022Iris

Om jullie kennis te laten maken met de foodtruck eigenaren, is er iedere keer een nieuwe Food Talk op de blog te vinden. Deze week een kennismakingsrondje met Toine, eigenaar van Foodtruck Ecopizza.


Als je Toine tien jaar geleden was tegengekomen had je hem niet herkend. In een keurig maatpak liep hij rond, als leidinggevende in de hospitality-event sector. Zijn werk bestond uit veel diversiteit: van het organiseren van formele corporate events tot beautiful people feesten in Amsterdamse studio’s. In die tijd boekte hij Tiësto nog voor 1500 gulden (!).


Op een gegeven moment werd de wens om van Amsterdam naar het platteland te verhuizen groter en groter. Hij verhuisde naar België en kocht hij een vrijstaand huis met een grote moestuin en rondscharrelende kippen. Daarmee kwam er ook verandering in een tot dan dynamische Amsterdamse werkomgeving. Langzaam begon hij te broeden op grootse plannen om op eigen benen te gaan staan. “Mijn jongenshart sloeg over toen ik in Amerika stoere trailers zag rondrijden, met grote houtovens, die op iedere willekeurige plek verse pizza’s afbakken. Ik dacht: Ik ben dol op goede pizza’s, dit wil ik ook! Maar waar begin je als je nog nooit in leven met je handen hebt gewerkt?!”. Toine ging in de leer bij een restaurant met een grote houtoven en na een jaar oefenen, brainstormen en calculeren werd zijn foodtruck in 2011 een feit: “Mijn haar liet ik groeien tot ooit tevoren en de keurige

kakkineuze kleding werd ingeruild voor korte broeken en t-shirts. Ecopizza was geboren!

Inmiddels bestaat Ecopizza ruim 10 jaar en is er regelmatig een prachtige pizza truck onderweg met batterij mobiele houtovens. Toine rijdt nog steeds met plezier door heel Nederland om overal de heerlijkste pizza’s te bakken.


Foodtruck Ecopizza serveert op veel evenementen heerlijke ‘allemansvrienden’, pizza’s die snel te produceren zijn en iedereen lekker vindt. “Voor wat meer exclusieve partijen is veel meer mogelijk: pizza’s met de lekkerste kaassoorten, truffel erbij, de mooiste ham, afgemaakt met wat pittige rucola”. Naast pizza kunnen ze natuurlijk veel meer met de houtovens! Wat dacht je van gamba’s met knoflook en flammkuchen. Toine’s guilty pleasure is de pizza Dolce, een versgemaakte pizzabodem belegd met gesmolten chocolade, aardbeien en vanillesaus. JAM!


Inmiddels is zijn werkomgeving weer net zo dynamisch als tien jaar geleden, maar dan in een losser jasje gestoken. “Elk seizoen verheug ik me weer op een succesvol jaar met diverse partners waar ik mee samenwerk. Ik ontmoet elk jaar weer leuke authentieke (foodtruck)collega’s en gasten bij de foodtrucks. Ik heb nu al zin in een

bruisend 2022 !”


Hopelijk vonden jullie het leuk kennis te maken met deze pizzabakker, volgende >>>> een nieuwe Food Talk. 


Het ga je Toet!


ToetToetFood