Never enough words to describe our love for food(trucks)

Meet the Owner - Tent4Rent

10-08-2020Ankie

In onze nieuwe rubriek ‘Meet The Owner’ worden vaste leveranciers geïnterviewd aan de hand van een paar korte vragen om het verhaal achter de eigenaar, het bedrijf, de trends, de leukste herinnering en de toekomstplannen te achterhalen. Dit keer in de ‘Meet The Owner’: Jelmer Janse, eigenaar van Tent4Rent.


Naast eigenaar van Tent4Rent is Jelmer ook ondernemer en meewerkend teamleider tentenbouwer. Hij houdt zich het liefst bezig met het volgen van de trends en nieuwe dingen ontwikkelen. In zijn vrije tijd vindt hij het heerlijk om door de duinen te mountainbiken en bij mooi weer is hij vooral op het water te vinden. Buiten het tenten seizoen om probeert hij ieder jaar op vakantie te gaan met zijn gezin naar vrienden in Spanje.


Jelmer heeft 4 jaar als tentenbouwer in loondienst gewerkt, maar is in 2012 voor zichzelf begonnen als Tent4Rent. Het begon met een aantal Stretchtenten, maar door een snelle groei in 2015 wordt er nu een uitgebreid assortiment aan sfeervolle tenten aangeboden. De reden dat hij zich is gaan richten op sfeervolle tenten is dat hij graag iets moois wil maken voor de mensen. Hij geeft aan dat het fijn is om bijvoorbeeld voor een bruidspaar een prachtige tent te plaatsen en zo deel uit te maken van de mooiste dag van hun leven. 


In het uitgebreide assortiment bevinden zich de Stretchtent, White Luxury, Zweedse tipi tenten, Starshade en Dome tent. De Stretchtent is bij uitstek favoriet van de klant en ook Jelmer’s favoriete tent om te bouwen. Door de flexibiliteit en rekbaarheid van het doek is de tent in verschillende ontwerpen op te zetten en daardoor vrijwel overal te plaatsen en eindeloos te koppelen tot elk gewenst formaat. Bij het plaatsen van deze tent komt dus ook een stukje creativiteit kijken. Tent4Rent heeft eigen ontworpen windschermen om de Stretchtent deels af te kunnen sluiten. Perfect om in te zetten bij slecht weer, zodat je event gewoon door kan gaan. De Stretchtent in combinatie met de Foodtrucks van ToetToetFood, die er tegenaan geplaatst kunnen worden, zijn op elk event weer een eyecatcher!


De trend die Jelmer op dit moment ziet in de tenten business is dat er een verschuiving is van ‘eenvoudige’ partytenten en aluminium paviljoens naar luxe en chique tenten om een evenement in te organiseren. Het wordt steeds aantrekkelijker om buiten feesten te organiseren, omdat er steeds mooiere tenten op de markt komen. Een festivalbruiloft is dan ook een duidelijke trend van dit moment. Veel bruidsparen kiezen er tegenwoordig voor om hun bruiloft in een sfeervolle tent te vieren. 


Tent4Rent en ToetToetFood werken samen sinds 2017 en bij de eerste opdracht werd een Starshade tent geplaatst bij een event in Rotterdam. Ondanks het slechte weer op die dag is de samenwerking erg goed bevallen. De events die er voor Jelmer uitspringen zijn: bij Starbucks een aantal keer een grote Stretchtent plaatsen, de bouw van 3 Dome tenten op het parkeerdek bij Ordina (wat een grote uitdaging was) en de opening van het Transferium op de Maasvlakte. Jelmer hoopt dat de fijne samenwerking nog lang voortgezet kan worden en er veel partijen blij gemaakt kunnen worden met de combinatie van de tenten van Tent4Rent en de foodtrucks van ToetToetFood.


Meer informatie over het huren van tenten is hier terug te vinden op onze website!


Het ga je Toet!


ToetToetFood