Never enough words to describe our love for food(trucks)

FoodTalk met Saté van Nan

11-12-2023Roxy

In de rubriek ‘Food Talk’ worden foodtruckeigenaren geïnterviewd aan de hand van een paar korte vragen om het verhaal achter de eigenaar, de truck, het lekkerste gerecht, de leukste herinnering en de toekomstplannen te achterhalen. Dit keer in de Food Talk: Mirlanda van de foodtruck ‘Saté van Nan’.


Toen Mirlanda in 2014 stopte in de horeca en de foodtrucks zich intreden in de markt, wist ze wat haar doel was, een eigen foodtruck starten! Ze zei ‘Het was nu of nooit’. Ze kocht een oude ambulance en bouwde deze volledig om tot een foodtruck. Er zat zelfs nog een brancard in. Wat ze ging verkopen was duidelijk, Saté volgens het recept van haar vader, die in de jaren 70-80, van de vorige eeuw, er een groot succes mee had in zijn Bar-Dancing in Apeldoorn. Dit recept had haar vader ooit voor Mirlanda op een vierkant papiertje geschreven wat al jaren in haar keukenkastje hing en daarmee ging ze in 2014 aan de slag. 

De naam Nan komt van haar moeder die Mirlanda kreeg als bijnaam. En dit samen vormde Saté van Nan! Wat een origineel idee en passend bij de foodtruck.


In de afgelopen seizoenen heeft ze super veel leuke opdrachten mogen doen, van bedrijfsfeesten groot en klein tot een festival in de dierentuin, van een bruiloft, een feest op het strand of een lunch op de bouwplaats tot de kleinere particuliere feesten. En ze doet het allemaal met evenveel plezier! Eén van de leukste momenten dat ze heeft meegemaakt met haar foodtruck was op een bruiloft in Lochem. Heel toevallig heette de man ‘Nan’, dus paste de truck volledig in het plaatje! Verder heeft ze een keer in een dierentuin naast de apen gestaan. Dat zal ook niet elke dag voorkomen.


Heel blij is Mirlanda met haar nieuwe truck die ze net heeft gekocht en die nu wordt omgebouwd tot haar 2e keuken op wielen. Dus deze zomer twee Sate van NAN’s!

Het gerecht dat je sowieso geproefd moet hebben uit één van de foodtrucks van Mirlanda is de varkenshaas saté met stokbrood! Waanzinnig lekker door dat geheime recept van haar vader. Uiteraard is de kipsaté net zoooo lekker maar met de varkenshaassaté is het in Apeldoorn allemaal begonnen.


Als Mirlanda kijkt naar de toekomst, heeft ze weer zin om veel mooie events te draaien. Veel gezelligheid om haar heen en een drukke planning. Dat geeft haar enthousiasme!


Wil je Saté van Nan inzetten op je event? Boek ze dan via onze website.


Het ga je Toet!


ToetToetFood