Never enough words to describe our love for food(trucks)

Foodtalk met Bon Frites!

02-11-2020Iris

In de blog ‘Foodtalk’ worden foodtruckeigenaren geïnterviewd aan de hand van een paar vragen. Door middel van deze vragen wordt het verhaal achter de eigenaar, de truck, het lekkerste gerecht, de leukste ervaring en de toekomstplannen achterhaald. Deze keer in de Foodtalk: Ed van de foodtruck ‘Bon Frites’. 


Ed heeft veel van de wereld mogen zien. Dit werd mogelijk gemaakt door zijn vroegere werkgever de Koninklijke Luchtmacht en door verschillende vakantiereizen met zijn familie naar diverse werelddelen. Hierdoor heeft hij gewoond en gewerkt in onder andere België, Canada (7 jaar), Amerika en Afghanistan. Door het reizen heeft hij vele culturen bewonderd en de markt van foodtrucks leren kennen. Na al die jaren gewerkt te hebben voor Defensie, heeft hij gebruik gemaakt van een speciale regeling om de Koninklijke Luchtmacht vervroegd te kunnen verlaten. Hij woont inmiddels in Oldehove, Groningen. Na zijn diensttijd heeft hij een tijdje gewerkt als Basketbalcoach in de eredivisie. Uiteindelijk wilde hij een nieuwe uitdaging. Ed heeft altijd een passie gehad voor koken en het vermaken van mensen. Door de inspiratie van de foodtrucks in andere landen, kwam hij op het idee om een eigen foodtruck te gaan beginnen. Uiteindelijk is er een uit de hand gelopen hobby ontstaan. 


Voor de foodtruck heeft hij de keuze gemaakt om biologische, handgesneden friet te gaan serveren. Doordat er al veel foodtrucks waren die friet verkochten, moest hij zich onderscheiden. Hij kwam in contact met de leverancier van OFYR BBQ. Deze OFYR BBQ veroorzaakte een beleving en interesse bij de bezoekers. Er kwamen hierdoor meer aanvragen binnen voor bruiloften en festivals, dit zowel in binnen als buitenland. Door deze ontwikkelingen heeft hij de mogelijkheid gehad om zijn kinderen te betrekken bij het bedrijf. Hierdoor is er een familiebedrijfje ontstaan, met als motto: “de klant is koning”. Ze vinden dan ook dat de kwaliteit belangrijker is dan de kwantiteit. 


De keuze voor de biologische, handgesneden friet was om een andere kijk te geven op Streetfood, Streetfood als ware delicatesse. Ed wilde zich onderscheiden van anderen door lokaal producten te serveren, vers van de BBQ en gebaseerd op kwaliteit. Hierbij heeft hij de unieke combinatie gevonden van heerlijke, ambachtelijke frietjes met de beleving van barbecueën. De ambachtelijke frietjes en BBQ producten zijn zo goed, omdat de producten afkomstig zijn van lokale boeren en leveranciers, waardoor alles altijd vers is. ‘’Wat men dan ook zeker bij ons geproefd moet hebben zijn onze heerlijke frieten. Friet is voor iedereen een van de favoriete keuzes en het kan op elk moment’’. Gasten hebben hierbij de keuze voor diverse toppings, zoals o.a. stoofvlees en het originele Canadese Poutine. Daarbij kan Bon Frites vanaf de Grill diverse vlees en visproducten serveren. Natuurlijk bieden ze ook verse producten voor vegetariërs en speciaal Halal vlees.


Ed zegt: “Er zijn zoveel leuke evenementen met elk hun eigen sfeer. Belangrijk is dat we lol blijven houden in ons werk.” Hij geeft hierbij aan dat het niet uitmaakt naar welke evenementen hij gaat, als hij maar plezier heeft en er een goede sfeer hangt. Bon Frites heeft op veel evenementen gestaan voor ToetToetFood, zoals in de Werkspoorkathedraal in Utrecht met een optreden van André Hazes junior. Daarnaast verzorgt Bon Frites ook veel bruiloften en bedrijfsfeesten.


Inmiddels is Bon Frites uitgegroeid tot een welbekende onderneming, met vast personeel. Daarom zijn zij opzoek naar een vaste locatie om verder uit te breiden. Ze zijn op zoek naar een nieuw pand om met goedgehumeurde personeel, mensen te laten genieten van hun producten en hun bedrijf verder uit te bereiden. Ed: “Wij zijn er om mensen een ultieme beleving te geven”.


Wil je Bon Frites ook graag boeken voor een evenement? Je boekt deze foodtruck via onze website!


Het ga je Toet!


ToetToetFood