Never enough words to describe our love for food(trucks)

Foodtalk met Abbie’s IJsbus!

18-05-2020Iris

In de rubriek ‘Food Talk’ worden foodtruckeigenaren geïnterviewd aan de hand van een paar korte vragen om het verhaal achter de eigenaar, de truck, het lekkerste gerecht, de leukste herinnering en de toekomstplannen te achterhalen. Dit keer in de Food Talk: Abbie van de foodtruck ‘Abbie’s IJsbus’.


Abbie den Engelsman is al 28 jaar zelfstandig ondernemer. Samen met zijn vrouw Marianne hebben zij vanaf 1990 tot 2013 een ijssalon in Woerden gehad en nu zijn ze al 5 jaar de trotse eigenaren van Abbie’s IJsbus. Kwaliteit, hygiëne en gezelligheid staan bij hun hoog in het vaandel. Naast vers ijs maken is Abbie graag bezig met vissen, koken en tuinieren. 


Een mooie oldtimer, dat was voor Abbie en Marianne het perfecte begin voor een nieuwe uitdaging. Na lang en uitgebreid speurwerk vonden ze een Volkswagen T2 uit 1978. Er moest nog wel behoorlijk wat aan gedaan worden, maar met het eindresultaat in hun gedachten zijn ze eraan begonnen. De Volkswagen hebben zij gedeeltelijk zelf gerestaureerd. Ze hebben daarnaast alles zelf ontworpen van het strand/surf thema, het ontwerp tot aan de kleuren. Ook aan de uitvoering hebben zij vele dagen gewerkt. Het logo is door Marianne ontworpen en met de hand op de bus geschilderd. 


Met Abbie’s IJsbus komen ze graag op verschillende locaties op flexibele dagen en tijden. Ze hebben goede contacten met klanten en hun bezoekers, waardoor mooie verhalen ontstaan. De werkzaamheden en locaties zijn heel divers voor Abbie’s IJsbus; de ene dag bij een logistiek bedrijf in de Botlek, de andere dag bij een accountantskantoor in Rotterdam en dan weer bij een congres in Den Haag. Voor Abbie maakt dit juist alles extra leuk en uitdagend. 


Abbie’s favoriet van Abbie’s IJsbus is het vers gemaakte ijs met de smaken chocolade en vanille en daarop een royale toef echte slagroom. Dit is verse slagroom, waardoor het nog lekkerder smaakt. Abbie legt uit dat deze combinatie overheerlijk is, omdat chocolade de tegenhanger is van de vanille. Omdat de VW T2 uit 1978 komt, hebben ze ervoor gekozen om lekkere, klassieke smaken te serveren. Denk aan vanille ijs, gemaakt van echte vanillestokjes en chocolade ijs van gezeefde magere cacaopoeder. Verder hebben ze hazelnoten ijs met echte hazelnootstukjes, omdat zij van ijs houden met een klein beetje bite. Andere smaken zijn sorbetijs (voor degene die geen melk mogen), pistache ijs en de nieuwe combinatiesmaak voor het aankomende seizoen: aardbei cheesecake met witte chocolade. Alle ijssmaken worden gemaakt met plantaardig bindmiddel, dus alleen de melk is van dierlijke oorsprong.


Abbie geeft aan dat in principe elk feest, dat door ToetToetFood wordt georganiseerd, top is. Hij heeft één opdracht die voor hem heel bijzonder was: “Op een zaterdagochtend rond 10:00 uur belde Arjan of ik om 13:00 uur in Biddinghuizen kon zijn om achter de schermen ijsjes te scheppen voor de medewerkers van geluid en techniek voor Lowlands. Dit was ontzettend gaaf!”


In de toekomst kan Abbie helaas niet kijken, maar uiteraard hebben Abbie en Marianne wel dromen. Zij willen graag nog jaren doorgaan met het concept van Abbie’’s IJsbus: heerlijke ijsjes verzorgen op verschillende mooie locaties en vooral veel gezellige mensen ontmoeten. “Een ijsje blijft natuurlijk altijd een feest!”


Wil je Abbie’s IJsbus inzetten op je event? Boek ze dan hier op onze website!


Het ga je Toet!


ToetToetFood