Never enough words to describe our love for food(trucks)

Food Talk met Pizza Amici

04-07-2022Iris

In de rubriek ‘Food Talk’ worden foodtruckeigenaren geïnterviewd aan de hand van een paar korte vragen om het verhaal achter de eigenaar, de truck, het lekkerste gerecht, de leukste herinnering en de toekomstplannen te achterhalen. Dit keer in de Food Talk: Lemar van de foodtruck ‘Pizza Amici’.


Lemar is woonachtig in Den Haag en zijn hobby’s zijn voetbal en reizen. Het is misschien geen verrassing, maar zijn lievelingseten en passie is PIZZA! 

 

Pizza-Amici is ontstaan door drie ‘amici’ (vrienden) die samen een gigantische passie voor pizza hebben. Er was dan ook geen twijfel om pizza’s te gaan verkopen vanuit een foodtruck. Lemar en zijn vrienden hebben hun kookkunsten opgedaan bij de leermeester Dino Pinna. Deze pizzabakker uit Sicilië met 35 jaar ervaring heeft hun alle traditionele kneepjes van het vak geleerd. Maandenlang hebben zij samen alle details van het pizza bakken bestudeerd.

 

Op Koningsdag 2018 zijn ze gestart met de eerste foodtruck, maar inmiddels zijn er vijf foodtrucks waarmee zij een waar stukje Italië op locatie brengen. Lemar geeft aan dat hij meerdaagse evenementen het leukst vind om te doen, omdat dit voor het hele team als een mini vakantie voelt. Overdag wordt er keihard gewerkt en vervolgens overnachten ze met het hele team op een camping of in een hotel, waar zij de de grootste lol hebben.


Het gerecht dat mensen écht geproefd moeten hebben bij Pizza Amici is de pizza vegetariana. Deze pizza met tomaat, mozzarella, ui, courgette, paprika, knoflook, olijfolie uit Perugia en oregano kan Lemar blijven eten. ‘’De samenstelling van smaken van deze groenten is simpelweg top!’’

 

De leukste opdracht die Pizza Amici voor ToetToetFood heeft mogen verzorgen is een bedrijfsboeking op de Binckhorst in Den Haag. ‘’Er werd gefeest, gedanst en de eigenaar bleef het limiet van het aantal pizza's maar verhogen, aangezien het zo gezellig was en ze geen genoeg van de pizza’s konden krijgen.’’

 

Lemar wilt dan ook in de toekomst mooie bruiloften, festivals en bedrijfsfeesten blijven voorzien van heerlijke pizza’s en pasta’s, geserveerd uit alle vijf foodtrucks.

 

Wil jij Pizza Amici ook graag boeken voor je evenement? Neem hier een kijkje op onze website voor meer informatie!


Het ga je Toet!


ToetToetFood