Never enough words to describe our love for food(trucks)

Food Talk met ¿¡Of je Spaanse worst lust?!

08-07-2019Mieke
In de rubriek ‘Food Talk’ worden foodtruckeigenaren geïnterviewd aan de hand van een paar korte vragen om het verhaal achter de eigenaar, de truck, het lekkerste gerecht en de toekomstplannen te achterhalen. Dit keer in de Food Talk: Michel

Michiel heeft in het verleden een aantal jaren doorgebracht in het zonnige Spanje. Hier heeft hij gewoond en gewerkt met de hotelschool als achtergrond. In 2001 is hij gestart in Granada, zat vervolgens in Barcelona, in 2008 en 2009 op Tenerife en in 2010 nog een jaartje in Barcelona. Al met al heeft hij 4 jaar gespendeerd in dit mooie land en heeft hij iets geleerd: De eerste keer zocht hij juist Nederlanders op, maar de keren daarna wist hij dat dit niet was wat hij wilde, hij wilde juist bevriend zijn met de echte Spanjaarden. En dat deed hij. Die bewuste vriendschappen met de Spanjaarden hebben hem naar mooie en gekke plekken gebracht met overheerlijk eten.
 
Terug in Nederland is het contact onderhouden met een paar Spaanse vrienden, hebben ze elkaar opgezocht, maar toch merk je dat het door de jaren heen verwaterd. En hoe los je dat op? Daar zat Michiel, op een schommel, na een dag duiken in Spaanse wateren met zijn vriend Ulises: “We kunnen wel een keer die Spaanse ham die we net hebben gegeten op Nederlandse festivals verkopen?” Maar waarom, dacht de Spaanse vriend. In die tijd, 2012, had Michiel opgemerkt dat een foodtruck een opkomende trend was en zo zei hij dat hij hen wel in zou schrijven en ze dan wel zouden kijken of ze zouden worden toegelaten. Zo gezegd, zo gedaan. Michiel schreef hen in voor Rollende Keukens met het verhaal dat als hij toegelaten zou worden, er ook een hele groep Spanjaarden mee zou komen en ze zouden zorgen voor een mooi feest.
 
Samen met Ulises, z’n vader en moeder, vrienden en nog meer Spaanse vrienden werd het één groot feest met gitaren, lekker eten en sangría. De foodtruck is echt ontstaan door een groep Spaanse en Nederlandse vrienden, eigenlijk als geintje, maar na afloop bleek er toch wat geld te zijn opgehaald. Zo zijn ze gaan kijken naar meer festivals, niet zo groot als Rollende Keukens, maar ook kleinere en in het eerste jaar stonden zij al op Mysteryland. Zo is het allemaal begonnen met een caravannetje en heeft Michiel een jaar later echt doorgepakt. Uli heeft in die periode een half jaar onbetaald verlof opgenomen bij zijn baan als politierechercheur en heeft hem geholpen. “Het was het mooiste jaar, lachen, gieren en brullen, zoveel gezelligheid. Ieder weekend, waar we ook stonden, kwamen er wel vrienden langs.” Aldus Michiel.
 
De naam ‘¿¡Of je Spaanse worst lust!?’ is ontstaan met Nederlandse vrienden, de Spaanse snappen het nog steeds niet. Na een paar biertjes en wat grapjes met ham en worst zijn zij tot deze naam gekomen.
 
Michiel’s foodtruck staat bekend om zijn heerlijke worstjes van de barbecue, maar vanaf het begin in 2013 serveert hij ook gazpacho. Een koude, vegan soep van groente. Men is in eerste instantie afstandelijk, maar zodra ze de soep proeven zijn ze fan. Nederlanders denken al snel: Soep moet warm, maar dat is niet zo. Michiel is trots op deze koude soep, omdat zelfs Spanjaarden hem complimenteren op de heerlijke smaak. Zijn signature dish is het broodje Spaanse worst, een lekker broodje uit de oven met worst van de barbecue, maar hij omschrijft ook zijn gazpacho als heerlijk, gezond en berelekker.
 
Voor de toekomst merkt Michiel, nu hij vorig jaar vader is geworden, dat zijn prioriteiten anders liggen. Eerder wilde hij het liefst alle grote, toffe festivals, maar nu weet hij hoe groter het festival hoe meer gedoe. Nu is hij juist aanwezig op de (kleinere) festivalletjes in de buurt, zo kan hij op tijd naar huis en kan het personeel afsluiten, ideaal. In de festival agenda staan alle food festivals op een rijtje! Hij heeft als doel om het allemaal nog beter onder de knie te krijgen en vervolgens uit te bereiden met een drankarrangement, het aanbieden van het complete plaatje. Hij wil dan investeren in een barretje, een mooie aanhanger, om het gehele arrangement te kunnen regelen.
 
¿¡Of je Spaanse Worst lust!? kun je natuurlijk vinden op Facebook: ¿¡Of je Spaanse worst lust?! 

Hopelijk vond je het leuk een blik te werpen in het verhaal achter de foodtruck! Wil je vaker op de hoogte worden gesteld van de leukste trucks, lekkerste gerechten en de verhalen achter de trucks? Houd dan de blog in de gaten! En voor vragen neem vooral contact met ons op, we helpen je graag op weg naar een lekker feestje!

Voor heel veel lekkere plaatjes kun je ons volgen op Facebook en Instagram

Het ga je Toet!
ToetToetFood