Never enough words to describe our love for food(trucks)

Een foodtruck huren: hoeveel kost het?

25-07-2022Iris

Je bent in de gelegenheid een feestje te organiseren en bent opzoek naar een optie om de taak ‘hapjes’ uit handen te geven: een foodtruck. Nu klinkt dit natuurlijk gezellig, leuk en vooral heel lekker, maar er komt helaas ook een prijskaartje aan te hangen. Want, wat kost dat nou, een foodtruck regelen? 


ToetToetFood is gespecialiseerd in evenementen/feesten waarbij de gerechten worden afgekocht. Ben je opzoek naar vrije verkoop trucks? Kijk dan op de website onder vrije verkoop. 


Om je een beeld te geven van de prijzen zetten wij het hieronder overzichtelijk voor je uit:

Minimaal bedrag om rekening mee te houden:
Voor het inhuren van een foodtruck dien je in het laagseizoen (oktober t/m april) rekening te houden met een minimaal bedrag van €1.000,- met een afname van minimaal 50 gerechten. In het hoogseizoen (mei t/m september) is dit bedrag minimaal €1250,-. Deze bedragen zijn excl. BTW. LET OP: dit is een bedrag inclusief gerechten en personeel. Onderstaand een rekenvoorbeeld!

Staan er op de gastenlijst minder dan 50 personen? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Echter zijn deze beperkt en verandert het minimale bedrag niet.

Met welke kosten krijg je te maken:
Bij het huren van een foodtruck heb je te maken met de volgende kosten:

 • Prijs van het gerecht; dit hangt af van het soort gerecht en verschilt tussen de €3,- en €50,-;

 • Huur foodtruck;

 • Arbeidsloon;

 • Kilometervergoeding.


Voorbeeld:
Je organiseert een personeelsfeest en zoekt 3 foodtrucks voor 150 gasten in het hoogseizoen en een service van 3 uur. Een indicatie van de kosten:

150 x verse frieten = €675,- ex 9% btw
Huur foodtruck, personeel en transport = rond de €450,- ex 21% btw
150 x gourmet burgers = €1.200,- ex 9% btw
Huur foodtruck, personeel en transport = rond de €450,- ex 21% btw
150 x pannenkoeken = €975,- ex 9% btw
Huur foodtruck, personeel en transport = rond de €450,- ex 21% btw

Bij het huren van een foodtruck krijg je meer dan alleen een mobiele keuken. Het is namelijk inclusief een beleving en een glimlach! Daarnaast zijn de gerechten voedzaam en duurzaam. Met foodtrucks op jouw evenement ga je voor anders dan normaal en heb je te maken met unieke en creatieve concepten van onafhankelijke foodtruck eigenaren.

Dit mag je van ToetToetFood verwachten
Met ervaring van jaarlijks 500+ (bedrijfs) evenementen weet ToetToetFood van elk event een feestje te maken. Boek je bij ToetToetFood, dan kan je dit allemaal van ons verwachten:

 • Binnen het team van ToetToetFood heb je te maken met één contactpersoon die de communicatie tussen opdrachtgever en de diverse foodtruck eigenaren verzorgt.

 • Eén overzichtelijke factuur met duidelijke afspraken.

 • Wij adviseren over het juiste aantal gerechten voor jouw event. Hierdoor wordt er niet teveel betaald en geen voedsel verspild.

 • ToetToetFood verhuurt meer dan alleen foodtrucks. Bij wens voorzien we je ook van drankcatering, aankleding, meubilair, tenten en personeel.


Dit verwacht ToetToetFood van de opdrachtgever
Wil je een foodtruck huren? Dan verwachten wij van jou de volgende voorzieningen:

 • Voldoende stroomvoorziening. Minimaal twee vrije groepen per foodtruck.

 • Stromend water op loopafstand.

 • Parkeergelegenheid.

 • Een te gebruiken toilet (gebouw).

 • Vergunning als de locatie van het event op een openbare plek is.

 • Container voor het afval.


ToetToetFood werkt samen met foodtruck ondernemers die hun brood verdienen met een rollende keuken. Gerechten worden met kwalitatieve producten en liefde bereid. Verwacht dus geen hamburgers van €1,-. Ben jij bereidt om een eerlijke prijs te betalen voor heerlijke gerechten, passie van de foodtruck eigenaar en de inhuur van een mobiele keuken? Neem dan contact met ons op! 


Voor ons dagelijkse kost, we helpen je graag!


Het ga je Toet!


ToetToetFood