Never enough words to describe our love for food(trucks)

Een leuk alternatief bedrijfsuitje

03-03-2021Janneke

Op 5 maart is het employee appreciation day. Dit is een Amerikaans initiatief wat is overgewaaid naar ons land en is dé dag om iets terug te doen voor alle werknemers echt een bedankje voor het harde werk. Ook bij ToetToetFood zien we het steed vaker; bedrijven die hun werknemers even in het zonnetje zetten. Hoe kan je ze nou beter bedanken dan met eten?! Liefde gaat immers door de maag. Maar op welke manier kan je ze bedanken? 


Online vrijmibo 

Voor de thuiswerkers is het lastig om goed contact te behouden met iedereen uit het bedrijf zonder fysieke contact. Hier is iets heel leuks op verzonnen, de online vrijmibo. De vrijdagmiddagborrel, maar dan gewoon thuis achter de computer. Het is heel simpel: plan een afspraak via bijvoorbeeld teams, zoom of meet (of met welk programma jouw bedrijf werkt) en nodig al je collega’s uit door het versturen van een digitale uitnodiging. Als dan het moment daar is kan je toch gewoon kletsen met onder het genot van een lekker wijntje of een verfrissend wijntje. Het is wel leuk om ook daadwerkelijk iets te organiseren tijdens de borrel, zo kan je gemakkelijk een pubquiz in elkaar zetten. 

Wil je nou nog iets extra’s doen voor je collega's dan kun je een borrelbox cadeau geven. Dit is een soort borrelplank met hapjes en drankjes die gewoon bij iedereen thuis bezorgd wordt. Zo ga je toch nog een beetje goed het weekend in. 
Drive thru

Je kunt er natuurlijk ook een event van maken. Nodig al je collega’s uit om langs te rijden om wat lekkers op te halen, even naar andere collega’s te zwaaien een raam gesprek te houden en vervolgens met een goed gevulde buik en een dosis positiviteit weer naar huis te gaan. 

Veel mensen hebben op dit moment weinig plannen en stellen de initiatieven die wel georganiseerd worden zeer op prijs. Zeker als het vanuit het bedrijf komt waar zij hard voor werken. Deze optie is geschikt voor zowel thuiswerkers als werken op locatie. Je kunt dit event bijvoorbeeld organiseren na een werkdag dat iedereen op weg naar huis wat kan meepikken of juist de thuiswerkers uitnodigen om even langs te komen. Het enige waarvoor gezorgd moet worden is een aantal vriendelijke gezichten, een parkeerplaats en iets leuks om bij de drive thru te trakteren. Laten wij daar nou een paar leuke ideeën voor hebben. 
Walk thru

Natuurlijk kan je ook gewoon iets leuks trakteren. Denk bijvoorbeeld aan een verzorgde lunch, een snack of wat te drinken. Dit is voor de bedrijven waar wel op locatie gewerkt mag worden. Tijdens de lunch kan er een walk thru georganiseerd worden. Dit werkt het zelfde als de drive thru, maar hier lopen de werknemers langs een plaats kunnen waar heerlijk eten wordt aangeboden. Denk een beetje aan een luxe lopend buffet. Zet het bijvoorbeeld buiten op, op een zonnige dag worden de pak je zelfs nog wat vitamine D mee.
Wil jij ook iets leuks organiseren voor jouw werknemers, contact ons!